Κόσμος

Συρία: Στο “τσακ” δεν έριξαν αεροπλάνο με 172 επιβάτες

Στο “τσακ” έφτασε η συριακή αντιαεροπορική άμυνα από το να μας κάνει να βιώσουμε μια ακόμα τραγωδία όπως αυτή του Boeing 737 στην Τεχεράνη, όπου καταρρίφθηκε επειδή ο στρατός το πέρασε για εχθρικό αεροσκάφος.

Αυτή τη φορά ένα αεροσκάφος Airbus A320 με 172 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης Χμάιμιμ, που ελέγχει η Ρωσία, λίγη ώρα αφού λίγο έλειψε να χτυπηθεί από συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας.

Πώς πήγε να γίνει το κακό

Σύμφωνα με τον τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ μετά τις 02:00 την Πέμπτη τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους αέρος-επιφανείας εναντίον θέσεων σε προάστια της Δαμασκού. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ενεργοποίησαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας για να αποκρούσουν την επίθεση.

Ταυτόχρονα, πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το A320 ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο Κονασένκοφ δεν διευκρίνισε σε ποια εταιρεία ανήκε.

«Μόνο χάρη στα έγκαιρα μέτρα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο και την αποτελεσματική λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας» το επιβατικό «μπόρεσε να βγει από τη ζώνη εμπλοκής των συστημάτων της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας και να προσγειωθεί επιτυχώς στο πιο κοντινό εναλλακτικό αεροδρόμιο, που είναι αυτό στη ρωσική βάση Χμάιμιμ», πρόσθεσε ο υποστράτηγος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας έχει πλέον γίνει κοινή πρακτική των χειριστών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ να χρησιμοποιούν σαν ασπίδες πολιτικά αεροσκάφη όταν τους εγκλωβίζουν τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Επιμένουν τα προβλήματα σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση
Μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε το σύστημα check-in, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δυσκολεύονται ακόμη να αποκαταστήσουν πλήρως τις υπηρεσίες τους, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ταξιδιώτες
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου