Κόσμος

Στη “μαύρη” λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους τα νησιά Κέιμαν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσθέσει στους φορολογικούς παραδείσους τα νησιά Κέιμαν, όπως αποφάσισαν τα 27 κράτη-μέλη.

Τα νησιά Κέιμαν αποτελούν υπερπόντιο βρετανικό έδαφος, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, δύο εβδομάδες μετά το Brexit.

Οι 27 πρεσβευτές των χωρών της Ένωσης έλαβαν χθες την απόφαση να βάλουν σε ‘μαύρη’ λίστα τα νησιά αυτά της Καραϊβικής, κάτι που πρέπει να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ στην συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες την επόμενη Τρίτη.

«Άλλες χώρες ή περιοχές δικαιοδοσία αναμένεται επίσης θα τεθούν στη μαύρη λίστα της ΕΕ. Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ εξέφρασαν επιφυλάξεις αναφορικά με την απόφαση να μπουν σε μαύρη λίστα οι χώρες αυτές”, δήλωσε πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ‘μαύρη’ λίστα της ΕΕ περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 8 χώρες ή περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.

Τα νησιά Κέιμαν είναι το πρώτο υπερπόντιο βρετανικό έδαφος που θα προστεθεί στη ‘μαύρη’ λίστα της ΕΕ. «Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχουν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», που είχαν υποσχεθεί στην ΕΕ πριν τα τέλη του 2019, σύμφωνα πάντα με την ίδια ευρωπαϊκή πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι