Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοροναϊός: Κίνδυνος για το παγκόσμιο απόθεμα αντιβιοτικών!

Κοροναϊός: Κίνδυνος για το παγκόσμιο απόθεμα αντιβιοτικών!

Πολλές είναι οι “παράπλευρες απώλειες” που έχει ο νέος κοροναϊός, αφού εκτός από τους θανάτους που προκαλεί, και άλλοι τομείς που επηρεάζουν άμεσα όλη την υφήλιο πλήττονται, όπως αυτός της οικονομίας.

Ωστόσο πλέον ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ακόμα τεράστιο κίνδυνο που.

Κι αυτό γιατί ο πλανήτης ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με έλλειψη αντιβιοτικών,  αν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον εφοδιασμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας εξαιτίας της επιδημίας δεν επιλυθούν σύντομα!

click4more: Άλλοι 100 θάνατοι μέσα σε μερικές ώρες! Αναλυτικά τα κρούσματα ανά χώρα

Αυτό προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.

Ο Γεργκ Βούτκε τόνισε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πεκίνο ότι ο συγχρονισμός των προμηθειών στην Κίνα εμποδίζεται από το ξέσπασμα, το οποίο έχει επίσης προκαλέσει επίσης μεγάλες δυσχέρειες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Βούτκε υπογράμμισε ότι πολλές εταιρείες βλέπουν να εξαντλούνται τα αποθέματα υλικών συσκευασίας που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης προκλήσεις που συνδέονται με αβεβαιότητες ως προς το ελεγκτικό πλαίσιο.

Προτεραιότητα στην αγορά και διάθεση γεωργικών προϊόντων

Ο υφυπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων Χαν Τζουν δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αγορά και την διάθεση γεωργικών προϊόντων που παράγονται σε -οικονομικά- υποβαθμισμένες περιοχές.

Ο ίδιος κάλεσε τις διαδικτυακές πλατφόρμες να ανοίξουν ηλεκτρονικές εφαρμογές προώθησης της γεωργικής παραγωγής κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, προκειμένου να βοηθηθούν οι αγρότες και να αντισταθμίσουν τις συνέπειες από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις