Κόσμος

Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη “να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο”

Ξεπέρασε κάθε… όριο πρόκλησης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου! Αυτή τη φορά κάλεσε την Ελλάδα να… μάθει να μοιράζεται και την κατηγόρησε ότι ήθελε να απομονώσει την Τουρκία!

«Μαθήματα» συμβιβασμού από τον… Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που σε ακόμη ένα προκλητικό κρεσέντο, λέει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συμφωνήσει με την Ελλάδα, υπό τον όρο όμως η Ελλάδα να συμβιβαστεί και να… μοιραστεί την ανατολική Μεσόγειο!

Σε συνέντευξή του στο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως μεταδίδει στον Ελεύθερο Τύπο ο Μανώλης Κωστίδης, υποστήριξε ότι αυτό, το περί μοιρασιάς στην ανατολική Μεσόγειο δηλαδή, το είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο όταν συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη όσο και στη συνάντησή τους στο Λονδίνο!

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα, όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποτε με την Αίγυπτο κάποτε με το Ισραήλ να απομονώσουν την Τουρκία. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε. Εμείς λέμε στην Ελλάδα “με εσάς μπορούμε να συμφωνήσουμε αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως αν συνεχίσετε να σφετερίζεστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε αυτά τα βήματα. Χωρίς ένταση εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Όμως περιμένουμε ειλικρίνεια και από την απέναντι πλευρά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τα είπε κι ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη»

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη (στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ) όσο και στο Λονδίνο (στη Σύνορο Κορυφής του ΝΑΤΟ), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Ο πρόεδρος μας συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της “τουρκικής” μειονότητας της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο, κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε.

Εμείς λέμε στoυς Έλληνες, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε.  Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε  στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει ένα πόλεμο με τη Ρωσία – Μπορεί να κλιμακωθεί σε σύγκρουση με όπλα μαζικής καταστροφής
«Πάντα υπάρχει η πιθανότητα ενός μοιραίου λάθους» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ανάλυση CNN: Ο Νετανιάχου δεν είναι ο «Τσώρτσιλ» του Ισραήλ – Ο Τραμπ συναντά στον Λευκό Οίκο έναν διαφορετικό ηγέτη
Σήμερα η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου με φόντο τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ - Πώς από προσεκτικός ηγέτης μετατράπηκε σε «τζογαδόρο» της Μ. Ανατολής
Ντόναλντ Τραμπ / Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Επικριτής του Τραμπ ο 40χρονος που πυροβόλησε και έκαψε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν - 4 οι νεκροί
Ο δράστης που είναι ένας 40χρονος πεζεναύτης φέρεται να έχει μια πινακίδα με την ένδειξη «Σταματήστε τον Τραμπ» στο σπίτι του - Οι πιστοί στην εκκλησία έπεσαν πάνω σε παιδιά για να τα προστατεύσουν από τα πυρά του ενόπλου που έπεσε νεκρός τους αστυνομικούς
Πυροβολισμοί με νεκρούς στο Μίτσιγκαν
Τραμπ και Νετανιάχου «πολύ κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο»
Αισιόδοξος ο Τραμπ, επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για την επόμενη μέρα στη Γάζα - Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Χαμάς θα πρέπει να συμφωνήσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχο 10