Κόσμος

Ο κορονοϊός κλείνει τη Βασιλική της Γεννήσεως! Κρούσματα στο ξενοδοχείο όπου έμειναν Έλληνες τουρίστες!

Για προληπτικούς λόγους, καθώς ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του και στο Ισραήλ, οι παλαιστιακές αρχές στα κατεχόμενα αποφάσισαν να κλείσουν τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Παράλληλα απαγορεύτηκε σε ξενοδοχεία να δέχονται τουρίστες!

Τα κρούσματα του Covid-19 (κορονοϊός) στη Δυτική Όχθη έχουν προκαλέσει συναγερμό στις παλαιστιανιακές αρχές, που αποφάσισαν να κλείσουν προληπτικά από αύριο τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

Click4more Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε και 10ο κρούσμα, συγγενής του 67χρονου από την Αμαλιάδα

«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε εκκλησιαστικός αξιωματούχος, αφού ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας κάλεσε τις εκκλησίες και τα τεμένη, μεταξύ άλλων, να κλείσουν για τον φόβο διάδοσης του κορονοϊού.

«Αν δεν γίνει σήμερα (το κλείσιμο), θα γίνει αύριο», πρόσθεσε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε εξηγώντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με τις παλαιστινιακές αρχές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η Βασιλική της Γεννήσεως παρέμεινε ανοικτή σήμερα το πρωί.

Έλληνες τουρίστες σε ξενοδοχείο όπου εντοπίσθηκαν ύποπτα κρούσματα

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας είχε κάνει λόγο για την εμφάνιση ύποπτων κρουσμάτων σε ξενοδοχείο της περιοχής της Βηθλεέμ, των πρώτων στα παλαιστινιακά εδάφη.

A tourist wearing a mask as a preventive measure against the coronavirus gestures as she visits the Church of the Nativity in Bethlehem in the Israeli-occupied West Bank March 5, 2020. REUTERS
A tourist wearing a mask as a preventive measure against the coronavirus gestures as she visits the Church of the Nativity in Bethlehem in the Israeli-occupied West Bank March 5, 2020. REUTERS/Mussa Qawasma

Έλληνες τουρίστες είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο αυτό στο τέλος του Φεβρουαρίου και δύο από αυτούς ανακάλυψαν αργότερα ότι έχουν προσβληθεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμάντ Σαχάντεχ, Παλαιστίνιος αξιωματούχος του τομέα Υγείας στον νότιο τομέα της Δυτικής Όχθης. Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος και η σύζυγός του, το ένατο και το δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα, είχαν πάει εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν νοσήσουν.

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο, τέσσερα ύποπτα κρούσματα εντοπίσθηκαν μεταξύ των μελών του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Ο πρώτος συναγερμός για τους Αγίους Τόπους στις 22 Φεβρουαρίου

Ο πρώτος συναγερμός είχε σημάνει στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη στις 22 Φεβρουαρίου, χωρίς να ακολουθήσει λήψη δραστικών μέτρων, όταν οι ισραηλινές και οι παλαιστινιακές αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν το κύμα φόβου για πιθανό ξέσπασμα του κορονοϊού μετά τις πληροφορίες ότι προσκυνητές από την Νότια Κορέα που πραγματοποίησαν ταξίδι στους Αγίους Τόπους διαγνώσθηκαν αργότερα ως φορείς του ιού.

Τουλάχιστον δεκαοκτώ τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στην Νότια Κορέα, είχαν επισκεφθεί ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Tourists wearing masks as a preventive measure against the coronavirus visit the Church of the Nativity in Bethlehem in the Israeli-occupied West Bank March 5, 2020. REUTERS
Tourists wearing masks as a preventive measure against the coronavirus visit the Church of the Nativity in Bethlehem in the Israeli-occupied West Bank March 5, 2020. REUTERS/Mussa Qawasma

Το υπουργείο έδωσε τότε στη δημοσιότητα την διαδρομή της ομάδας των τουριστών από την Νότια Κορέα και ανακοίνωσε ότι διεξάγει «επιδημιολογική έρευνα» για να εντοπίσει πιθανή διάδοση. Έδωσε δε εντολή σε όποιον ήρθε σε στενή επαφή με την ομάδα να το αναφέρει στις αρχές και να παραμείνει περιορισμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είχε εκδώσει τότε αντίστοιχες οδηγίες για τα παλαιστινιακά εδάφη.

Περίπου 200 Ισραηλινοί μαθητές και εκπαιδευτικοί κλήθηκαν στη συνέχεια να παραμείνουν στα σπίτια τους επί 14 ημέρες, αφού είχαν έρθει σε επαφή με τους νοτιοκορεάτες τουρίστες στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών στους Αγίους Τόπους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν τα βίντεο από το αιματοκύλισμα σε παραλία στο Σίδνεϊ - 12 νεκροί, βρέθηκε και βαν με εκρηκτικά
Μεταξύ των 29 τραυματιών υπάρχουν και παιδιά - Δείτε τα 9 λεπτά του τρόμου στην πολυσύχναστη παραλία του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια εβραϊκής γιορτής και έναν από τους δράστες να πέφτει νεκρός
Τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία
7
Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ - 12 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά
Ενοπλοι κατέβηκαν από βαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του κόσμου που ήταν στην παραλία για μια εβραϊκή γιορτή - 29 τραυματίες, βρέθηκε βαν με εκρηκτικά - Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση
Πυροβολισμοί σε παραλία στο Σίδνεϊ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
39
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του μακελειού στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ – Δύο οι νεκροί, 7 σοβαρά τραυματίες
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα και να φεύγει από το πανεπιστήμιο - Οι στιγμές τρόμου των φοιτητών
Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ
Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι που σχεδιάζαν επίθεση με αυτοκίνητο σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, τρεις Μαροκινούς και έναν Σύρο που συνελήφθησαν την Παρασκευή με τις αρχές να υποπτεύονται πως πίσω από τα σχέδια για την επίθεση υπάρχει «ισλαμιστικό κίνητρο»
Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία
Μακελειό στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές
Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την πανεπιστημιούπολη, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας για να φθάσουν στα ίχνη του δράστη
Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Μπράουν