Κόσμος

Κατασχεθέντα έργα του φυγόδικου δισεκατομμυριούχου Νιράβ Μόντι πωλήθηκαν σε δημοπρασία

Σε δημοπρασία που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Αρχή Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος της Ινδίας πωλήθηκαν πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια πολυτελείας και τσάντες Birkin περιλαμβάνονται στα αντικείμενα.

Στη δημοπρασία που διεξήχθη από τον οίκο Saffronart πωλήθηκαν έργα τέχνης από τη συλλογή του φυγόδικου δισεκατομμυριούχου Νιράβ Μόντι, ο οποίος κατηγορείται για απάτη ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος της κρατικής τράπεζας Punjab National Bank που θεωρείται η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του ινδικού τραπεζικού κλάδου.

Μεταξύ των 15 έργων ζωγραφικής ήταν το «Boy with Lemons» της Amrita Sher-Gil του 1935 που πουλήθηκε περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Σε τιμή ρεκόρ, 1,9 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε το έργο του MF Hussain «Battle of Ganga and Jamuna- Mahabharata 12». Είναι η πρώτη φορά που πίνακας του εκλιπόντος Ινδού ζωγράφου φθάνει σε τέτοια τιμή.

Από τα ρολόγια ένα Audemars Piguet πωλήθηκε 112.000 δολάρια και ένα χρυσό και διαμαντένιο Philippe Patek πωλήθηκε 104.000 δολάρια.

Τρεις από τις τσάντες Hermes Birkin πωλήθηκαν 19.600, 18.000 και 16.000 δολάρια αντίστοιχα.

Πωλήθηκε ακόμη μία Rolls-Royce Ghost έναντι 240.000 δολαρίων και μία Porsche Panamera, που οδηγούσε η σύζυγος του Νιράβ Μόντι, Άμι Μόντι πωλήθηκε 51.500 δολάρια.

Η on line δημοπρασία 40 αντικειμένων κατασχεθέντων από την Αρχή Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος διεξήχθη από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου.

Με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε θα αποπληρωθούν χρέη του Μόντι σε διάφορες τράπεζες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ