Κόσμος

Ιταλία: Επιτρέπονται… σύντομες βόλτες στους γονείς με τα παιδιά

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέαε, αποφάσισε να επιτρέψει στους γονείς να κάνουν «σύντομες βόλτες, κοντά στο σπίτι», με τα παιδιά τους. «Θα μπορούν να περπατούν, αλλά όχι να τρέχουν», προσθέτει το υπουργείο.

Πρόκειται για θετική απάντηση-μετά από διαβουλεύσεις των επιστημόνων- σε αίτημα γονέων της Λομβαρδίας, οι οποίοι πρώτοι είχαν ζητήσει να μπορούν να βγαίνουν με τα παιδιά τους από το σπίτι, έστω και για μια ώρα την ημέρα.

Ιταλία: «Φτάσαμε στο σημείο ανώτατης διάδοσης των κρουσμάτων. Τώρα περιμένουμε να αρχίσουν να μειώνονται»

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας , Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι «η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας».

Click4more: Κορονοϊός και έγκλημα – Άγρια δολοφονία φοιτήτριας από τον σύντροφό της προκαλεί σοκ στην Ιταλία

«Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», πρόσθεσε, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα.

«Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Μπουσαφέρο.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε, επίσης, ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».

Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η φωτιά στο Κραν Μοντανά ξεκίνησε από βεγγαλικά πάνω σε μπουκάλια σαμπάνιας, λένε οι ελβετικές αρχές
119 οι τραυματίες, οι 113 έχουν ταυτοποιηθεί, «περίπου 40 οι νεκροί» λένε οι Αρχές - Προειδοποίηση Έλληνα γιατρού από τη Γενεύη: Θα αυξηθούν οι νεκροί λόγω εγκαυμάτων 4ου βαθμού
Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ της Κραν Μοντανά
Ανανεώθηκε πριν 36 λεπτά
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου