Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας

Ο κορονοϊός χτυπάει και οικονομικά τις ΗΠΑ καθώς ο αριθμός των πολιτών που έχουν ζητήσει επίδομα ανεργίας τις 3 τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια.

Μάλιστα η έκθεση του υπουργείου Εργασίας για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ενισχύει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για απώλεια έως 20 εκατ. θέσεων εργασίας τον Απρίλιο λόγω τω προβλημάτων που έχει επιφέρει ο κορονοϊός.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία έχασε 701.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τον Μάρτιο, σε μια έκθεση που δεν αποτύπωσε πλήρως το ‘μακελειό’ στην οικονομία που προκαλεί ο μολυσματικός κορονοϊός. Πρόκειται, ωστόσο, για τις περισσότερες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από τη Μεγάλη Ύφεση, τερματίζοντας τη μεγαλύτερη περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας στην αμερικανική Ιστορία που ξεκίνησε στα τέλη του 2010.

«Μόνο στον πρώτο της μήνα, η κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός αναμένεται να ξεπεράσει σε σύγκριση τη Μεγάλη Ύφεση», δήλωσε ο Ντάνιελ Τζάο, οικονομολόγος στην Glassdoor.

Οι αρχικές αιτήσεις για τα κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 261.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 6,606 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 4 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα στοιχεία για μια εβδομάδα νωρίτερα αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 219.000 σε σχέση με την αρχική έκθεση, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων για την περίοδο εκείνη σε 6,867 εκατ. Συνολικά, πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από την εβδομάδα που τελείωσε στις 21 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
4
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2