Κόσμος

Φεστιβάλ Καννών: Δεν θα στρωθεί κόκκινο χαλί λόγω κορονοϊού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών δεν θα διεξαχθεί φέτος λόγω του κορονοϊού.

Οι διοργανωτές πάντως δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να εξετάζουν επιλογές για ένα από τα σπουδαιότερα εβέντ κινηματογράφου στον κόσμο όπως το φεστιβάλ Καννών.

Το Φεστιβάλ Καννών ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου, όμως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες την παράταση των μέτρων απαγόρευσης έως τις 11 Μαΐου και οι δημόσιες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και τα φεστιβάλ, δεν μπορούν να διεξαχθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

«Έπειτα από την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου… αναγνωρίζουμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, που αρχικά εξεταζόταν για τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

«Είναι σαφώς δύσκολο να θεωρήσουμε ότι το Φεστιβάλ Καννών μπορεί να διεξαχθεί φέτος στην αρχική του μορφή».

Εντούτοις οι διοργανωτές ανέφεραν πως ξεκίνησαν συζητήσεις με επαγγελματίες του κινηματογράφου στην Γαλλία και στο εξωτερικό.

«Συμφώνησαν ότι το Φεστιβάλ Καννών, ένας βασικός πυλώνας της κινηματογραφικής βιομηχανίας, πρέπει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, καθιστώντας πραγματικότητα τις Κάννες 2020, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», τόνισαν χωρίς να επεκταθούν σε πιθανές εναλλακτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1