Μπορεί οι μοναχοί ν’ ακολουθούν πιστά την παράδοση, αυτό όμως δεν περιορίζει τους μάγειρες, όπως ο αγιορείτης μοναχός Νικήτας από το κελί της Παναγίας της Πορταϊτισσας, να δημιουργούν εμπνευσμένα πιάτα πλούσια σε γεύση με υψηλές γαστριμαργικές αξιώσεις.
Εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας και δη της Μεγάλης Παρασκευής που η νηστεία επιβάλει αποχή και από το λάδι, ο μοναχός Νικήτας μαγειρεύει μια εξαιρετικά γευστική ρεβιθάδα με ζοχούς και άλλα άγρια χόρτα.
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr