Πολιτική

Μητσοτάκης… εμπιστευτικό – «Μην το κάνεις, θα καταστραφούμε» του έλεγαν οι υπουργοί για το lockdown

Πώς ήρθε το lockdown, πώς…θα φύγει, τι λέει για εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά για όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Το στοίχημα, η φιλία με τον Τσιόδρα και τα επιδόματα.

Για όλα τα “καυτά” ζητήματα της επικαιρότητας, με τον κορονοϊό φυσικά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει -μεταξύ άλλων- πώς έφτασε στην απόφαση να ανακοινώσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ δεν παραλείπει να απαντήσει και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που εδώ και λίγες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ο αισιόδοξος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, μέσα από την συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για χαλάρωση των μέτρων από τον Μάιο.

«Στα τέλη του μήνα θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα ώστε τον Μάιο, να αρχίσουμε σταδιακά αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα – βήμα», τονίζει συγκεκριμένα.

Click4more: Τσιόδρας: 108 νεκροί συνολικά και 17 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της, με μια πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές (…). Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου πως μέσα από την υγειονομική κρίση, απέκτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας: «Έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα, αλλά και μακροπρόθεσμα: Να αποκτήσουμε ένα σύστημα υγείας που να είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και πανευρωπαϊκά».

Πώς πήρε την απόφαση για lockdown – “Πάγωσαν” οι υπουργοί

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε την απόφαση για το «lockdown»: «Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μια μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδρασή του οικονομικού επιτελείου ήταν: “Παναγία μου! Αν κλείσουμε θα καταστραφούμε, μην το κάνεις! Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Μετά κλείσαμε και τα καταστήματα».

“Φίλος ο Τσιόδρας”

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα λέει τα καλύτερα, τονίζοντας πως πλέον έχουν γίνει φίλοι. «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά αλλά κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Είναι πραγματικός γιατρός!».

Click4more: Κορονοϊός: Συγκινεί το ‘’αντίο’’ κόρης στον 85χρονο πατέρα της στο «Αττικόν»

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η Ελλάδα δεν είναι δεν είναι το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη και δεν αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση: «Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020.»

Εστιάζει δε, στην κοινωνική δικαιοσύνη που θα πρέπει να υπάρξει σε επιχορηγήσεις και επιδόματα, διαμηνύοντας ότι θα πει και όχι σε αιτήματα που θα του υποβληθούν: «Αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος. Το κράτος είμαστε εμείς τελικά. Γι’ αυτό μιλώ για επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο».

Αποκλείει τις εκλογές ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αποκλείει τις πρόωρες εκλογές δηλώνοντας ότι διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ με σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης για Φώφη Γεννηματά: «Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξε, ένα δρόμο ενότητας και αυτονομίας»
«Οι αγώνες της για τη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την ισότητα των φύλων θα μας εμπνέουν πάντα», γράφει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά: «Θα είσαι για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό όλων μας, λείπεις» – Η συγκινητική ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη
Η Φώφη Γεννηματά ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει η ανθρωπιά και η ηθική στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο σύζυγός της
Η Φώφη Γεννηματά
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πράξει ό,τι απαιτείται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση του Αγνώστου Στρατιώτη» λένε κυβερνητικές πηγές για τον Χάρη Δούκα
«Μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του» τονίζουν κυβερνητικές πηγές για τον δήμαρχο Αθηναίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ 39
Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολάκης: Νέα κόντρα στη Βουλή – «Μην πάρεις πάλι αναβολή», «ο δικηγόρος μου έχει πολλές υποθέσεις»
«Είπες ψέματα ότι δεν ζήτησες αναβολή, και σου κότσαρα το δικαστικό έγγραφο», είπε ο υπουργός Υγείας. «Λες ψέματα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 26
Αλλαγές στο γραφείο του έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής
Η επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μέχρι τώρα διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, αναλαμβάνει γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Χάρης Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σε ιδιώτη – Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας 80