Κόσμος

Παραιτήθηκε Ισπανός δήμαρχος που οδηγούσε μεθυσμένος εν μέσω καραντίνας

Ο δήμαρχος μιας πόλης 200.000 κατοίκων στην Ισπανία παραιτήθηκε σήμερα, αφού συνελήφθη καθώς οδηγούσε μεθυσμένος και επιτέθηκε εναντίον ενός αστυνομικού, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπό αυστηρή καραντίνα λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Τι συνέβη στην Ισπανία

«Ο Άλεξ Παστόρ υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου» επισήμανεται σε ένα δελτίο τύπου η δημοτική αρχή της Μπαδαλόνα, μιας παράκτιας πόλης της Καταλονίας που βρίσκεται κοντά στη Βαρκελώνη, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Ο Παστόρ αποπέμφθηκε χθες από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών από τον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες είχε συλληφθεί στη Βαρκελώνη και είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης αλκοόλ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο δήμαρχος χτύπησε και δάγκωσε έναν αστυνομικό.

«Όλα όσα γράφτηκαν είναι ακριβή, μπορέσαμε να το εξακριβώσουμε» είπε ενώπιον δημοσιογράφων ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μπαδαλόνα, Ρουμπέν Γκιχάρο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο δήμαρχος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή, που αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο όσο διαρκεί η έρευνα εις βάρος του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο καβγάς του Μασκ με τον ΥΠΟΙΚ έφερε τα μαύρα σύννεφα στη σχέση του με τον Τραμπ - «Ο Μπέσεντ τον είπε απατεώνα και ο δισεκατομμυριούχος τον χτύπησε στα πλευρά»
Όπως δήλωσε στη «Washington Post» ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος έμαθε για τον καβγά που είχε ο Μασκ με τον υπουργό Οικονομικών και έγινε έξαλλος
Ο Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο 3