Κόσμος

Κορονοϊός: Η ισπανική κυβέρνηση ζητάει συγγνώμη από τα παιδιά για την καραντίνα

‘’Απολογείται’’ η ισπανική κυβέρνηση στα παιδιά για το γεγονός ότι λόγω του κορονοϊού αναγκάστηκαν να μείνουν τόσο καιρό κλεισμένα στο σπίτι.

Ένας εκ των αντιπροέδρων της ισπανικής κυβέρνησης ζήτησε σήμερα «συγγνώμη» από τα παιδιά, που χρειάστηκε να παραμείνουν κλεισμένα στο σπίτι τους, από τα μέσα Μαρτίου, λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν έξω από την προσεχή Κυριακή.

«Αυτή η καραντίνα δεν ήταν διόλου εύκολη για εσάς. Χρειάστηκε να σταματήσετε να πηγαίνετε στο σχολείο, να σταματήσετε να βλέπετε πολλούς φίλους και μέλη της οικογένειάς σας, έπρεπε να παίζετε στο σπίτι σας και να μην μπορείτε να βγαίνετε στον δρόμο για να παίξετε», είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Για όλα αυτά, σας ζητάμε συγγνώμη και ελπίζουμε να μας συγχωρέσετε για όλα όσα σας κάναμε», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και ηγέτης του κόμματος Podemos.

Ο Ιγκλέσιας ζήτησε, επίσης, συγγνώμη για τη σύγχυση εκ μέρους της κυβέρνησης κατά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας για τα παιδιά.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, διότι είναι αληθές ότι τις τελευταίες αυτές ημέρες, στους κόλπους της κυβέρνησης, δεν ήμασταν αρκετά σαφείς σε σχέση με όσο οφείλαμε, όταν εξηγούσαμε πώς θα μπορέσετε να βγείτε», σημείωσε.

Μπροστά στη χιονοστιβάδα επικρίσεων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε, το βράδυ της Τρίτης, να ανακοινώσει ότι επιτρέπει στα παιδιά να βγουν για βόλτα, λίγες ώρες αφότου είχε αναφέρει ότι θα μπορούσαν να βγουν έξω, αποκλειστικά, όμως, για να συνοδεύσουν έναν ενήλικα στις σπάνιες εξόδους που επιτρέπονται, όπως στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εξήγησε τις προϋποθέσεις εξόδου των κάτω των 14 ετών από την προσεχή Κυριακή.

Θα έχουν το δικαίωμα να «βγαίνουν για να κάνουν βόλτα ή να παίζουν στον δρόμο μία φορά την ημέρα, για μία ώρα και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την οικία τους, το διάστημα μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρώμη προετοιμάζεται για το κονκλάβιο: Καρδινάλιοι «ροκ σταρ», φήμες, τιραμισού και καρμπονάρες πριν την εκλογή του νέου Πάπα
Οι εκλέκτορες καρδινάλιοι κουτσομπολεύουν σε καφέ και εστιατόρια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογράφων - Μερικοί εκμεταλλεύονται την παρουσία των ΜΜΕ
καρδινάλιος Fernando Natalio Chomali Garib
Σκληρό «μπραντεφέρ» Ντόναλντ Τραμπ και Χάρβαρντ - «Δεν θα λάβει καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση»
Ξεκίνησε τις εκκλήσεις για δωρεές ο πρόεδρος του πανεπιστημίου - Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα ελέγχου στις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του
Ντόναλντ Τραμπ
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας