Κόσμος

Κλάμα – Αποφοίτηση με… ρομπότ σε Πανεπιστήμιο λόγω της πανδημίας (video)

Η πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεψε στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο να οργανώσει μια παραδοσιακή τελετή αποφοίτησης. Έτσι υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα ρομπότ για μία εικονική αποφοίτηση.

Οι φοιτητές επικοινωνούσαν με την τελετή μέσω του Zoom, του γνωστού εργαλείου για τηλεδιασκέψεις, για να εμφανίσουν το πρόσωπό τους στις οθόνες.

Με… ρομπότ!

Τα ρομπότ Newme -σχεδιασμένα από τον όμιλο ANA- φορούσαν την τυπική τήβεννο και πηλήκιο αποφοίτησης, και στη θέση του «προσώπου» έφεραν tablet επιτρέποντας με αυτόν το τρόπο στους φοιτητές να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Η τελετή ήταν εν μέρει εικονική, εν μέρει στον πραγματικό κόσμο: τέσσερις φοιτητές και κάποια μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου είχαν φυσική παρουσία. Με την ανάγνωση του ονόματος ενός φοιτητή που αποφοιτούσε, το ρoμπότ-avatar κινείτο προς τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Ομάε Κενίτσι και το πρόσωπο του εν λόγω φοιτητή εμφανιζόταν στο tablet, ώστε να αποκτηθεί η εμπειρία της αποφοίτησης. Τα ρoμπότ-avatar τηλεχειρίζονταν οι τέσσερις φοιτητές που ήταν φυσικά παρόντες στην τελετή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για εισαγωγές φυσικού αερίου» – Στις 13:45 η συνάντηση με Μητσοτάκη
Η δήλωση Ζελένσκι έγινε πριν από την σημερινή άφιξή του στην Ελλάδα, πρώτο σταθμό των επισκέψεών σε χώρες της Ευρώπης - Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί με τον Κώστα Τασούλα και τον Νικήτα Κακλαμάνη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 60
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν