Κόσμος

Αυστρία: Ανοίγει τα σύνορα με Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία

Σχέδιο ανοίγματος συνόρων με Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία προωθεί η Αυστρία στο πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα μετά τη σταδιακή υποχώρηση κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη (19.05.2020) στην Αυστρία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ έπειτα από βιντεοδιάσκεψη με τους ομολόγους του από την Τσεχία, Τόμας Πέτριτσεκ και τη Σλοβακία, Ιβάν Κόρτσοκ.

“Η απόφαση για το άνοιγμα των συνόρων θα μπορούσε να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα οπότε θα καθοριστεί επίσης η συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σημειώνοντας πως “προς το παρόν γίνονται εντατικές εργασίες για την επιστροφή στην πλήρη ελευθερία ταξιδιού με τους Τσέχους, τους Σλοβάκους και τους Ούγγρους γείτονες, όπως υπήρχε πριν από την πανδημία του κορονοϊού”.

Η Αυστρία έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής μόνο με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λίχτενσταϊν να ανοίξουν πλήρως τα μεταξύ τους σύνορα από τα μέσα Ιουνίου. Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία χαλάρωσαν μονομερώς το Σαββατοκύριακο (16 – 17.05.2020), αλλά οι περιορισμοί εισόδου παρέμειναν σε ισχύ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν