Κόσμος

NASA: Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος των επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα

Ο υπεύθυνος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA Νταγκ Λοβέρο παραιτήθηκε, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που είδαν χθες εργαζόμενοι στη NASA.

Η παραίτηση αυτή γίνεται γνωστή μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευση δύο αστροναυτών στο διάστημα από αμερικανικό έδαφος.

Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση που θα πραγματοποιηθεί από αμερικανικό έδαφος, από το 2011.

Στη NASA ο Λοβέρο επέβλεπε τις προετοιμασίες για τις μελλοντικές εκτοξεύσεις αστροναυτών, αλλά και την προσγείωση ανθρώπων στο φεγγάρι από το 2024.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος της παραίτησης, ωστόσο όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ είχε αμφιβολίες για το πρόγραμμα και τους χειρισμούς του ίδιου.

«Ο αναπληρωτής διευθυντής Ανθρώπινης Έρευνας και Επιχειρήσεων Νταγκ Λοβέρο παραιτήθηκε από τη θέση του στις 18 Μαΐου» ανέφερε το εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε στους εργαζόμενους της NASA και διαβάστηκε από το Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
29
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ