Κόσμος

Κορονοϊός: Πρώτη φάσης χαλάρωσης του lockdown στη Σκωτία

Η Σκωτία μπαίνει από αύριο στην πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown, όπως έκανε γνωστό η πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζον.

Η κυβέρνηση στη Σκωτία έχει ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα σχέδιο τεσσάρων σταδίων, ενώ με δεδομένη τη μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, η Στέρτζον δήλωσε ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα προχωρήσει «με προσοχή», ενώ παράλληλα ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή του συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτισης όπως και στην Αγγλία.

Από αύριο, οι πολίτες θα μπορούν να συναντώνται με μέλη μίας ακόμη οικογένειας και όχι περισσότερα από οχτώ άτομα, σε εξωτερικούς χώρους, όπως επίσης να επισκέπτονται πάρκα και κήπους, να ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής αλλά μόνο σε πολύ κοντινές αποστάσεις από το σπίτι τους, και να κάνουν αθλήματα τα οποία δεν προϋποθέτουν επαφή με άλλους.

Nicola Sturgeon
photo Reuters

Οι επιχειρήσεις που απαιτούν εξωτερική εργασία θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, όπως επίσης τα κέντρα ανακύκλωσης και κηπευτικής και οι χώροι εστίασης μόνο για take away.

Για τα σχολεία προβλέπεται ότι οι δάσκαλοι μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία για να προετοιμάσουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Αυγούστου, οπότε τα σχολεία θα λειτουργήσουν με ένα μεικτό σύστημα που προβλέπει παρουσία στο σχολείο μαζί με μαθήματα στο σπίτι. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα λειτουργήσουν η φύλαξη παιδιών και οι παιδικοί σταθμοί μόνο σε εξωτερικό χώρο. Από χθες καταγράφηκαν στη Σκωτία 12 θάνατοι από κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3