Πολιτική

Τσίπρας: Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας

“Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις ΗΠΑ που “βράζουν” μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό ανέφερε οτι “η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους”, σημειώνει ο ίδιος κάνοντας λόγο για “μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα”.

“Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους”, συμπληρώνει και καταλήγει: “Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών. Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πηγαδάκια», αμήχανα χαμόγελα αλλά και «καρφιά» στη δεξίωση στο Προεδρικό για τα 51 χρόνια της Μεταπολίτευσης
«Είναι πολύ δύσκολο να προσποιούμαστε ότι συναντιόμαστε κοινωνικά και χαλαρά με συνομιλητές που μας κατηγορούν με απαξιωτικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς» είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους
Δεξίωση στο Προεδρικό
64
Νίκος Δένδιας: Τέλος η θητεία σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία – Αυξάνεται ο μισθός των οπλιτών σε 50 με 100 ευρώ
Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε τη συγχώνευση 45 στρατοπέδων, επισημαίνοντας ότι «μόνο η κατάργηση της 1ης Στρατιάς, μας δίνει 30.000 ανθρωποώρες εξοικονόμηση τον μήνα»
O Νίκος Δένδιας 141