Κόσμος

Μυστήριο με την ματαίωση επίσκεψη Ντι Μάιο στην Τουρκία

Λίγες μέρες αφού βρέθηκε στην Αθήνα και υπέγραψε με τον Νίκο Δένδια τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ο Λουίτζι Ντι Μάιο επρόκειτο να βρεθεί στην Τουρκία. Αλλά αιφνιδιαστικά η επίσκεψή του στην Άγκυρα, δεν θα γίνει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα (17.06.2020) στην Τουρκία και να συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αλλά σύμφωνα με ιταλικές διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη του Λουίτζι Ντι Μάιο, αναβάλλεται.

Click4more Η Τουρκία “σφυροκοπά” περιοχές του Ιράκ! Στην μάχη και καταδρομείς

Στη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι, ο Λουίτζι Ντι Μάιο θα συζητούσε διμερή θέματα, τη σχέση ΕΕ- Τουρκίας, την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τις εξελίξεις στην Λιβύη. Επίσης είχε προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της συνάντησής του.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της αναβολής της επίσκεψης, αλλά ιταλικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να οφείλεται σε αλλαγή του προγράμματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη κανενός, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας
«Όλες οι επενδύσεις που κάνουμε σήμερα δεν προορίζονται για την προετοιμασία για πόλεμο, αλλά για την προστασία της ειρήνης, της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν