Πολιτική

ΠΟΕΣΥ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρετε το video που προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων

Για απαράδεκτο διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με αφορμή το γνωστό τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την απόσυρσή του καθώς “προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων”.

Παράλληλα η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την διάθεση των 20 εκατομμυρίων της διαφημιστικής εκστρατείας του “Μένουμε Σπίτι”.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ είναι η ακόλουθη:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδικάζει τον απαράδεκτο διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως τίθεται μέσα από video που έδωσε στη δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο κριτικής της για την ενημερωτική καμπάνια της κυβέρνησης “Μένουμε Σπίτι”.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί το Σύριζα να αποσύρει άμεσα το video αυτό που προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται (όσοι έχουν ακόμη δουλειά), κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επώδυνες συνθήκες, ιδίως αυτή την περίοδο της επιδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία για την αδιαφανή ανάθεση του κονδυλίου των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο δημοσιογραφικό και όχι μόνο χώρο, και ταυτόχρονα να εφαρμόσει επιτέλους την απόφαση που έχει πάρει εδώ και μήνες για τα μέτρα στήριξης του Τύπου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτείται από το Δ.Σ. του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών – «Εν τέλει ο διχασμός επικράτησε»
Η Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της στο Facebook, γράφει μεταξύ άλλων για «άρνηση δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων, την οποία επανειλημμένα ζητούσα»
Η Μαρία Καρυστιανού 74
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες δεν άκουσαν λύσεις – Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα έωλο «success story»
«Στον αγροτικό κόσμο αξίζουν αλήθεια, σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
«Μια κομματική μειοψηφία επιμένει σε κάποια από τα μπλόκα, εκβιάζοντας ανοιχτά την κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
48