Πολιτική

Πανελλήνιες – Κεραμέως: Νέα εξεταστικά κέντρα σε Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πάτρα

Νέα, πρόσθετα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα (22.06.2020).

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) και Σακοράφα (ΜέΡΑ25) για τις Πανελλήνιες η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες, προβλέποντας τη λειτουργία ορισμένων νέων εξεταστικών κέντρων ανά την Επικράτεια για τα ειδικά μαθήματα.

Ειδικότερα:

– Το εξεταστικό κέντρο του Ρεθύμνου θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Κρήτης.

– Το εξεταστικό κέντρο της Ξάνθης θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας, για λόγους δημόσιας υγείας και πρόληψης.

Click4more: Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ 23/06 με Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο και Δίκτυο Υπολογιστών

– Το εξεταστικό κέντρο της Αχαΐας, με κέντρο την Πάτρα (και ένα επιπλέον ειδικό εξεταστικό κέντρο στο Αγρίνιο), θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Δυτικής Ελλάδας, των Επτανήσων και της Ηπείρου.Στη Θεσσαλονίκη θα εξετάζονται υποψήφιοι από τη Θεσσαλία, τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία εκτός Ξάνθης.

Στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής με έδρα την Αθήνα θα εξετάζονται όλοι οι υπόλοιποι.

Τέλος, οι προφορικά εξεταζόμενοι θα εξεταστούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Ως προς άλλα θιγόμενα ζητήματα, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συρρίκνωση ή κατάργηση εξεταστικών περιφερειακών κέντρων, αλλά ο συνολικός αριθμός των εξεταστικών κέντρων αυξήθηκε φέτος κατά 62, ώστε να μπορέσουν να τηρηθούν απολύτως τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που υπαγορεύθηκαν από τους ειδικούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1