Κόσμος

Η Ryanair προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τη διάσωση της Lufthansa

Δεν είδε και με καλό μάτι η Ryanair το πράσινο φως της Κομισιόν για τη διάσωση της Lufthansa και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η Ryanair εκτιμά ότι το συγκεκριμένο σχέδιο υπονομεύει τον ανταγωνισμό μετά την απόφαση των Βρυξελλών να εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσης ύψους 9 δισεκ. ευρώ της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Μέχρι τώρα έχουμε προσφύγει εναντiον όλων των αποφάσεων της Κομισιόν που εγκρίνουν αρωγές κυβερνήσεων προς αεροπορικές εταιρείες (σ.σ.: οι οποίες αποφασίσθηκαν εξαιτίας του αντίκτυπου του κορονοϊού) και το ίδιο θα γίνει με το σημερινό πράσινο φως που δόθηκε στη Lufthansa», δήλωσε ο νομικός διευθυντής της Ryanair Τζούλιους Κομόρεκ σε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Θα προχωρήσουμε στην προσφυγή μόλις δημοσιευθεί από την Κομισιόν ολόκληρη η απόφαση», πρόσθεσε.

Click4more: Σώθηκε η Lufthansa – Πακέτο 9 δισ. από την Μέρκελ και “ναι” από τον μεγαλομέτοχο

Ο Κομόρεκ αντέδρασε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση με δελτίο Τύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο αρωγής της Lufthansa που εκπόνησε η γερμανική κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει μια ανακεφαλαιοποίηση ύψους 6 δισεκ. ευρώ για τον μεγαλύτερο όμιλο αερομεταφορών της Ευρώπης.

Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο διάσωσης που προβλέπει επίσης κρατική εγγύηση για ένα δάνειο 3 δισεκ. ευρώ που το Βερολίνο προβλέπει να χορηgήσει στην εταιρεία στο πλαίσιο ενός προγράμματος αρωγής που έχει εγκριθεί ήδη από τον Μάρτιο από τις Βρυξέλλες.

Το γερμανικό σχέδιο αρωγής, που ανέρχεται συνεπώς συνολικά σε 9 δισεκ. ευρώ, προβλέπει την επιστροφή του κράτους στο κεφάλαιο της Lufthansa σε ποσοστό 20%. Θα υποβληθεί σήμερα σε ψηφοφορία κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS