Κόσμος

Συγκίνηση στην Ιταλία: Χώρισαν σιαμαίες αδερφές με πρωτοποριακές επεμβάσεις (video)

Δυο σιαμαίες αδελφές οι οποίες ήταν ενωμένες από το κεφάλι χωρίστηκαν με επιτυχείς επεμβάσεις στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambin Gesù της Ρώμης.

Οι δυο αδελφές έγιναν δυο χρόνων στις 29 Ιουνίου και κατάγονται από την κεντρική Αφρική. Συνολικά, υποβλήθηκαν σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, διότι ήταν ενωμένες από μεγάλο τμήμα του κρανίου, του αυχένα και του φλεβικού συστήματος. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι πρόκειται για την πρώτη επέμβαση αυτού του είδους στην χώρα και πιθανότατα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προετοιμασία των επεμβάσεων διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο και η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου. Όπως αναφέρει το ιταλικό παιδιατρικό νοσοκομείο, η μετεγχειρητική τους πορεία των τελευταίων τριάντα ημερών, θεωρείται απόλυτα ικανοποιητική.

Η θετική αυτή έκβαση οφείλεται και στην χρήση νέων τεχνολογιών, με τρισδιάστατη αναπαράσταση του κρανίου των δυο μικρών σιαμαίων. Οι ιταλοί επιστήμονες υπογράμμισαν ότι η κρισιμότερη φάση ήταν ο χωρισμός του φλεβικού συστήματος, το οποίο σε πολλά σημεία ήταν κοινό.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να επέμβουν σε τρεις διαφορετικές φάσεις, καταφέρνοντας, με τον τρόπο αυτό, να περιορίσουν τον κίνδυνο ισχαιμίας και αιμορραγιών.

Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση οφείλεται στην συνεργασία πάνω από τριάντα, συνολικά, γιατρών και νοσοκόμων του Bambin Gesù.

https://www.facebook.com/ospedalebambinogesu/videos/999205420516255/

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3