Κόσμος

Ιράν: Εκρήξεις σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Συναγερμός στο Ιράν μετά από εκρήξεις σε βιομηχανικό συγκρότημα όπου βρίσκονται δεξαμενές φυσικού αερίου σήμανε γύρω στις 20:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα (13.07.2020).

Η αστυνομία του Ιράν διεξάγει έρευνες για το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr. Ο Τζαβάντ Τζαχαντούστ, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο βιομηχανικό συγκρότημα Καβιάν Φαριμάν, που απέχει 32 χιλιόμετρα από την πόλη Μασχάντ, φέρεται να δήλωσε ότι έξι δεξαμενές έπιασαν φωτιά, συμπεριλαμβανομένης και μίας που εξερράγη. Πρόσθεσε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο, η αστυνομία ερευνά τα αίτια.

Από τα τέλη Ιουνίου έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις και πυρκαγιές γύρω από στρατιωτικές, πυρηνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Μόλις την Κυριακή (12.07.2020), το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στα νότια της χώρας, την οποία οι αρχές αποδίδουν σε διαρροή πετρελαίου. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βανς κάλεσε τον Πάπα στις ΗΠΑ και του δώρισε ποδοσφαιρική μπλούζα με το όνομά του και το νούμερο 14
Ο Βανς επέδωσε στον Πάπα μία επιστολή, λέγοντας ότι είναι από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, οι οποίοι «σας προσκαλούν να έρθετε»
ALESSIA GIULIANI