Κόσμος

Ιταλία: Αυτοδυναμία της Δεξιάς δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αυτοδύναμη συντηρητική κυβέρνηση στην Ιταλία προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσκοπική έρευνα στην Ιταλία από την εταιρία Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera, αν την περίοδο αυτή προκηρύσσονταν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, η συντηρητική παράταξη θα μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

Λέγκα 25,5%,

Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα 20%,

Κίνημα Πέντε Αστέρων 18,1%.

Ακολουθούν το υπερσυντηριτικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, με 16,4%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι “πείθει” το 7,7% των ερωτηθέντων και το κεντρώο κόμμα Αzione, (Δράση) το 3%.

Σύμφωνα με την εταιρία Ipsos, λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά αυτά, η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών τόσο στην βουλή, όσο και στην γερουσία. Θα ήταν σε θέση να κυβερνήσουν, δηλαδή, χωρίς την αρωγή της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι αν δεν υπάρχουν “εκπλήξεις”, η παρούσα ιταλική νομοθετική περίοδος, ολοκληρώνεται το 2023. Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, στο άμεσο μέλλον είναι πιθανή μια έξωθεν στήριξη ή και συμμετοχή της Φόρτσα Ιταλία στην κυβέρνηση, σε συνεργασία με την κεντροαριστερά. Κάτι που προϋποθέτει, όμως, την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, μεγάλου μέρους των υπουργών των Πέντε Αστέρων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ