Κόσμος

Μπαρ Ρεφαέλι: «Βαριά καμπάνα» στο πασίγνωστο μοντέλο για την φοροδιαφυγή

Η Μπαρ Ρεφαέλι, το διάσημο μοντέλο, κρίθηκε ένοχη σήμερα για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε βαρύ πρόστιμο και σε 9 μήνες κοινωφελή εργασία από δικαστήριο του Τελ Αβίβ.

Η Ρεφαέλι δήλωσε ένοχη στην κατηγορία της υποβολής ψευδών φορολογικών δηλώσεων την περίοδο που ζούσε στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγει τη φορολόγησή της στο Ισραήλ. Μετά την καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τους φόρους της αλλά και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 638.000 ευρώ). Για διάστημα εννέα μηνών θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωφελή εργασία.

Η Μπαρ Ρεφαέλι και η φοροδιαφυγή

Οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα που αποκτούν εκτός του Ισραήλ. Όμως οι αρχές υποψιάζονταν ότι το τοπ-μόντελ και η μητέρα της είχαν δημιουργήσει μια εικονική διεύθυνση στο εξωτερικό ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Η Τζίπι Ρεφαέλι, η μητέρα της Μπαρ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών, πρόστιμο 2,5 εκατομμύριων σέκελ και αναδρομική καταβολή των φόρων της.

Και οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει ένοχες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαπραγμάτευσης της ποινής τους. Με την καταδίκη τους, κλείνει μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι η Μπαρ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.

Η Μπαρ Ρεφαέλι, η πρώην σύντροφος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, προκάλεσε την οργή πολλών Ισραηλινών αφού κατάφερε να αποφύγει τη διετή, υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ, όταν παντρεύτηκε έναν φίλο του πατέρα της. Χώρισε λίγο καιρό μετά.

Οι παντρεμένες και οι έγκυες γυναίκες εξαιρούνται από τη στρατιωτική θητεία.

Σήμερα η Μπαρ Ρεφαέλι είναι παντρεμένη με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Άντι Έζρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσίδα ορειβάτισσα παραμένει αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία