Πολιτική

Κικίλιας: Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο για κορονοϊό – Θα γίνεται με ιεράρχηση

Με ιεράρχηση θα γίνεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όταν και όποτε αυτό θα είναι έτοιμο, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρίες και πανεπιστήμια και προφανώς θα υπάρχει ιεράρχηση για εκείνους που πρέπει να προστατευτούν.

«Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα εξήγησε πως δεν τίθεται θέμα επάρκειας των εμβολίων ούτε υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά ισχυρή σύσταση εμβολιασμού, ενώ η Πολιτεία θα λάβει και άλλα μέτρ για την προστασία των ευπαθών ομάδων σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στα ερωτήματα αν υπάρχει πιθανότητα περιορισμού της κυκλοφορίας για άτομα άνω των 65 ή να γίνει υποχρεωτική μάσκα σε εργασιακούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, είπε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να προστατευτούν αυτοί που κινδυνεύουν.

«Εμείς θα μελετήσουμε πως θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 -λέτε εσείς, να στέλνουν sms όπως στέλναμε πέρσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι θα το κάνουμε. Αν θα πρέπει να δώσουμε άδεια γι αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι θα το κάνουμε. Θα προστατεύουμε αυτούς που κινδυνεύουν», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως “κακώς υπάρχει εφησυχασμός” και πως “δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε υπερθετικό βαθμό, όπως άλλες χώρες, που καταστράφηκαν κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα. Θέλω να εξηγήσω, όμως, για μια ακόμη φορά ότι αυτό συνέβη διότι πειθαρχήσαμε όλοι σε οδηγίες καλά τεκμηριωμένες, εμπιστευθήκαμε το κράτος και την Πολιτεία και μας οδήγησε σε αυτό το πλαίσιο”.

Η ισχύς μας είναι αποτρεπτική, αλλά όποιος δοκιμάσει θα υποστεί τεράστιο κόστος

«Η Αγία Σοφία είναι η εμβληματικότερη εκκλησία της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο μνημείο. Πάνω απ’ όλα όμως για εμάς είναι ένα εθνικό σύμβολο. Για αυτό μας στεναχωρεί, μας πονάει αυτό το οποίο έχει συμβεί».

«Ακούω με πολύ μεγάλη προσοχή τους εκάστοτε υπερασπιστές και αυτούς οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μας να περιχαρακώσουμε τα εθνικά μας δίκαια, είτε είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, είτε είναι οι Αμερικάνοι σύμμαχοί μας, είτε είναι το Ισραήλ. Θα ήθελα όμως να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι είμαστε αποφασισμένοι. Η ισχύς μας είναι αποτρεπτική, αλλά όποιος δοκιμάσει θα υποστεί τεράστιο κόστος. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει υπάρξει ξεκάθαρος. Και επειδή οι πολιτικές πράξεις μετράνε περισσότερο από τα λόγια, θέλω να θυμίσω στους Έλληνες ότι όπως ήμασταν αποτελεσματικοί στον Έβρο και όπως ήμασταν αποτελεσματικοί στην κρίση του κορονοϊού, έτσι θα είμαστε αποτελεσματικοί και σε όλες τις προκλήσεις οι οποίες μπορεί να προκύψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης