Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Επανήλθαν τα αυξημένα μέτρα για τον κορονοϊό στην Βουλή

Επανήλθαν τα αυξημένα μέτρα για τον κορονοϊό στην Βουλή

Επανέρχονται στην Βουλή τα αυξημένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωση του κορονοϊού  με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Με την έναρξη των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, μετά τις διακοπές του δεκαπενταύγουστου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Μάξιμος Χαρακόπουλος ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Προέδρου της Βουλής «επανέρχονται τα αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην λειτουργία της Βουλής».

Ειδικότερα, οι συνεδριάσεις είτε της Ολομέλειας είτε των επιτροπών που φιλοξενούνται στην αίθουσα της Ολομέλειας θα επιτρέπονται να είναι παρόντες έως 60 βουλευτές κατά αναλογία των κοινοβουλευτικών ομάδων. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους εντός της Βουλής και των βουλευτών κατά των συνεδριάσεων είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές.

Οι βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας θα πρέπει να κάθονται στα έδρανα με πράσινη σήμανση. Δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στο κτήριο της Βουλής και στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, παρά μόνο συνεργατών βουλευτών, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκινούν προαιρετικά μοριακά τεστ από τον ΕΟΔΥ για όλους του βουλευτές, υπαλλήλους της Βουλής, συνεργάτες βουλευτών, της Φρουράς της Βουλής και των κοινοβουλευτικών συντακτών, που θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις