Πολιτική

Βουλή: Αύριο η ονομαστική ψηφοφορία για τις συμφωνίες για την ΑΟΖ

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της κύρωσης της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος. Όπως είπε, τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνοτουρκική κρίση λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν και τις δύο συμφωνίες (Αθηνών-Ρώμης και Αθηνών-Καΐρου), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει υπερψήφιση της συμφωνίας με την Ιταλία και “παρών” στη συμφωνία με την Αίγυπτο, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 τις καταψηφίζουν, ενώ η Ελληνική Λύση είχε επιφυλαχθεί.

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη από τις 15:00 έως τις 20:00, με σταδιακή προσέλευση των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, λόγω των υγειονομικών μέτρων που τηρεί η Βουλή, λόγω του νέου κορονοϊού (60 βουλευτές ανά ώρα).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
5