Κόσμος

Ταινία μικρού μήκους για τον οίκο Alexander McQueen (video)

Ο οίκος Alexander McQueen έδωσε στη δημοσιότητα μια ταινία μικρού μήκους για να γιορτάσει την ανδρική κολεξιόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020.

Μια κολεξιόν του οίκου Alexander McQueen που ήταν φόρος τιμής στον Βρετανό καλλιτέχνη Χένρι Μουρ και στην οποία ήταν σαφείς οι αναφορές στο αρ νουβό και σε παλιές βρετανικές τεχνικές (συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής beetling, τεχνικής του 18ου αιώνα που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ιρλανδία).

Στην ατμοσφαιρική ταινία που σκηνοθέτησε η Masha Vasyukova, μοντέλα τα οποία ήταν παρόντα στο ντεφιλέ του Ιανουαρίου, φορώντας τις κρεασιόν της Sarah Burton, της διευθύντριας δημιουργικού του οίκου, περιπλανώνται στους δρόμους.

Επίσης, στην ταινία «παρελαύνει» ένα σταυρωτό σακάκι πάνω στο οποίο με μπατίκ εμφανίζεται γαϊδουράγκαθο (το εθνικό λουλούδι της Σκωτίας) αλλά και ένα σύνολο το οποίο φιλοξενεί το όμορφο έργο του Χένρι Μουρ «Three-Quarter Figure».

Αν και ο Βρετανός καλλιτέχνης είναι περισσότερο γνωστός για τα μνημειωδών διαστάσεων μπρούτζινα γλυπτά του, η Burton εστίασε στις ονειρικές ζωγραφιές του λόγω της ασυνήθιστης «οργανικής αφαίρεσης» που τα χαρακτηρίζει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι