Κόσμος

Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Μεσόγειο ανοικτά της Λιβύης

Νέα τραγωδία με μετανάστες που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ, την Τρίτη (15.09.2020).

Όπως έκανε γνωστό ο ΔΟΜ, τουλάχιστον 24 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί μετά την ανατροπή της βάρκας τους. Τρεις βάρκες πιστεύεται ότι αναχώρησαν από τη Ζαουίγια της Λιβύης το βράδυ της Κυριακής (13.09.2020).

Η λιβυκή ακτοφυλακή βρήκε 45 ανθρώπους πάνω σε δύο βάρκες και τους μετέφερε πίσω στην ακτή, ενώ η τρίτη βάρκα πιστεύεται ότι ανατράπηκε, δήλωσε η Σάφα Μσεχλί του ΔΟΜ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στη Γενεύη.

“Δύο πτώματα περισυνελέγησαν και ελάχιστοι επιζήσαντες παρουσιάστηκαν σε μέλη του προσωπικού του ΔΟΜ στο σημείο αποβίβασης τη χθεσινή νύχτα, συνεπώς τουλάχιστον άλλοι 22 έχουν χαθεί”, δήλωσε.

Εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τον διάπλου της Μεσογείου και τον περασμένο μήνα 45 Αφρικανοί χάθηκαν στ’ ανοικτά των ακτών της Λιβύης στο μεγαλύτερο ναυάγιο που έχει σημειωθεί φέτος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη