Κόσμος

Οι φοβίες του Ερντογάν: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του σουλτάνου (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ποιος είπε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει εμμονές αλλά και σκέψεις που τον κάνουν να… τρέμει σαν φύλλο στον αέρα.

Ο Ερντογάν παρά τη φαινομενική εικόνα ενός σκληρού και αγέρωχου σουλτάνου που “πλασάρει”, διακατέχεται κι από φοβίες. Ο μεγαλύτερος φόβος του, όπως έχουν αποκαλύψει άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του, είναι ο φόβος του θανάτου. Όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό ιδρώνει στη σκέψη ότι μπορεί να πέσει θύμα δολοφονίας και μάλιστα ο χειρότερος εφιάλτης του είναι να δηλητηριαστεί, όπως φέρνει στο φως η εκπομπή του Mega, Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Για το λόγο αυτό αποφεύγει τεχνηέντως να φάει σε δημόσιες εξόδους και δεξιώσεις. Όπως στο βίντεο από μια επίσκεψή του σε φούρνο, που ενώ μοιράζει απλόχερα κουλούρια στον κόσμο ο ίδιος δεν τρώει ούτε μια μπουκιά.

Τη διατροφή του στο παλάτι έχει αναλάβει ο προσωπικός του σεφ Σεζαΐ Ερντογάν και η ομάδα του, που είναι πολλά χρόνια στο πλευρό του και περνάνε όλα από το χέρι του.

Click4more: Ερντογάν: Μέσα στο “ιπτάμενο παλάτι” του Σουλτάνου – Ατέλειωτοι χώροι και χλιδή (video)

Ο Ερντογάν ζήτησε και δημιουργήθηκε “ειδική μονάδα δηλητηρίασης” πέντε ατόμων στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να περνούν από ειδικούς ελέγχους τα φαγητά και τα ποτά του. Της ομάδας ηγείται ο προσωπικός γιατρός του Τούρκου Προέδρου και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Τζεβντέτ Έρντολ.

Η πενταμελής ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με την εφημερίδα “Τούρκιε” εργάζεται νυχθημερόν για να εμποδίσει τυχόν προσπάθεια για δηλητηρίαση, όχι μόνο του ίδιου του Ερντογάν αλλά και της συζύγου του Εμινέ.

Στις εξετάσεις, που γίνονται σύμφωνα με διεθνή κριτήρια προστασίας, εξετάζονται η ακτινοβολία, τα χημικά, τα βαρέα μέταλλα και τα βακτήρια σε τρόφιμα και ποτά. Οι αναλύσεις επαναλαμβάνονται τακτικά και γίνονται σε όλα τα ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της ομάδας Τζεβντέτ Έρντολ έχει δηλώσει ότι οι εξετάσεις γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή μέτρα προστασίας που λαμβάνονται έναντι της δηλητηρίασης ηγετών αλλά η ομάδα του Ερντογάν είναι πιο μπροστά από τις άλλες χώρες σε αυτό το θέμα.

Παρακολουθήστε το θέμα για τις φοβίες του Σουλτάνου στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: MEGA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με μεγάλες τιμές η υποδοχή του Τραμπ από τον Σι στο Πεκίνο - Η στρατιωτική παρέλαση και η αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»
Μήνυμα συνεργασίας από τους δύο ηγέτες - «Υπέροχο μέλλον» υπόσχεται ο Αμερικανός ηγέτης στις σχέσεις των δύο χωρών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Μάθιου Πέρι: Πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη διακίνηση κεταμίνης στον ηθοποιό
Ο Φλέμινγκ ήταν γνωστός του Μάθιου Πέρι, παραγωγός δημοφιλούς ριάλιτι και σκηνοθέτης της ταινίας «My Brother the Pig» με την Σκάρλετ Γιοχάνσον και την Εύα Μέντες
Μάθιου Πέρι
Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
Οι συνεχείς επιθέσεις από δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ ώθησαν τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να χάσουν την υπομονή τους με τις πολιτοφυλακές, οι οποίες συλλογικά διοικούν δεκάδες χιλιάδες μαχητές και οπλοστάσια
Διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Κουβέιτ, μετά την πτώση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Κουβέιτ σε μια κατοικία στο Χορ αλ-Ζουμπάιρ της πόλης Μπασρ, στο Ιράκ