Κόσμος

Αποκάλυψη Spiegel: Η Μέρκελ πήγε να δει τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και σίγουρα δεν θα… αρέσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε τον Αλεξέι Ναβάλνι, ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, ενώ εκείνος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Βερολίνου ύστερα από δηλητηρίαση.

Η «συνάντηση» της Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλεξέι Ναβάλνι ήρθε στο φως μέσα από δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Η επίσκεψη της Μέρκελ στον Ναβάλνι δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη της την υπόθεση, γράψει το Spiegel.

Click4more Σε… χλωρό κλαρί! Κατέσχεσαν το διαμέρισμα του Ναβάλνι και πάγωσαν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς

Το γερμανικό έντυπο, το οποίο δεν επικαλείται πηγές για την πληροφορία αυτή, ανέφερε ότι η Μέρκελ πήγε να δει τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο Charite, όπου νοσηλευόταν για 32 ημέρες μετά την μεταφορά του από τη Ρωσία στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα αφού αρρώστησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια ρωσικής εσωτερικής πτήσης.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίου αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τεστ που έγιναν στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νόβιτσοκ και ζήτησε εξηγήσεις από το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει δει στοιχεία που να αποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αφγανός ο δράστης των πυροβολισμών στον Λευκό Οίκο: Είχε πάρει άσυλο το 2025 - Δείτε βίντεο από τη σύλληψη
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν τα 2 μέλη της Εθνοφρουράς που τραυματίστηκαν - Ανεστάλη η εξέταση για παροχή ασύλου σε Αφγανούς - «Το κτήνος θα πληρώσει το βαρύτερο δυνατό τίμημα», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ
Αστυνομικοί
7
Δυο μέλη της Εθνοφρουράς δέχθηκαν πυροβολισμούς έξω από τον Λευκό Οίκο – «Το ζώο που άνοιξε πυρ θα το πληρώσει ακριβά» λέει ο Τραμπ για τον δράστη που συνελήφθη
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την αποστολή ακόμη 500 στρατιωτών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον - Οι Αρχές εξετάζουν τα κίνητρα του δράστη
Μέλη της Εθνοφρουράς στέκονται σε μια περιφραγμένη περιοχή, μετά από αναφορές ότι δύο μέλη της Εθνοφρουράς πυροβολήθηκαν κοντά στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.
Περού: Ο πρώην πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά
Ο πρώην αρχηγός του κράτους, που παρουσιαζόταν ως πρωταθλητής στη μάχη κατά της διαφθοράς, κρίθηκε ένοχος ότι έλαβε πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια σε μίζες όταν ήταν περιφερειάρχης της Μοκέγουα
Ο πρώην πρόεδρος του Περού, Μάρτιν Βιζκάρρα