Κόσμος

Ινδία: Δεύτερος θάνατος νεαρής της “κατώτερης κάστας” από ομαδικό βιασμό μέσα σε λίγες μέρες

Μία δεύτερη γυναίκα που ανήκε στην κάστα «ντάλιτ», τη χαμηλότερη στην Ινδία, πέθανε αφού έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, ανακοίνωσε η αστυνομία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο μιας 19χρονης.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά μια 22χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα βιασμού την Παρασκευή και πέθανε καθ’ οδόν προς νοσοκομείο του Ουτάρ Πραντές, διευκρίνισε η αστυνομία του κρατιδίου αυτού της βόρειας Ινδίας.

Εξαθλίωση και εξοργιστική αντιμετώπιση

Οι «ντάλιτ», που παλαιότερα ονομάζονταν «ανέγγιχτοι», είναι η κατώτατη κάστα στην Ινδία. Οι περίπου 200 εκατομμύρια ντάλιτ είναι θύματα διακρίσεων και επιθέσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τις οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

click4more: Brexit: Άρχισαν τα “όργανα” – Ξεκίνησε τις διαδικασίες η Ε.Ε κατά της Βρετανίας

Οι δύο ύποπτοι για τον βιασμό της 22χρονης έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό και φόνο, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες, πέρα από το γεγονός ότι διεξάγεται έρευνα και ότι οι δύο άνδρες ενδέχεται να δικαστούν από τα ειδικά δικαστήρια που έχουν συσταθεί για την εξέταση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ένας οδηγός την έφερε σπίτι. Την έριξαν μπροστά από το σπίτι μας. Το παιδί μου δεν μπορούσε να σηκωθεί ή να μιλήσει», δήλωσε η μητέρα της, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

An activist of Socialist Unity Centre of India (SUCI) holds a placard during a protest after the death of a rape victim, in Ahmedabad, India, October 1, 2020. REUTERS

500 μέτρα μακρυά από τον βιασμό – φόνο της 19χρονης

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Μπαλραμπούρ του Ουτάρ Πραντές, περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βιάστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου η 19χρονη κοπέλα από τέσσερις άνδρες ανώτερης κάστας.

Η 19χρονη πέθανε την Τρίτη σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί όπου είχε διακομιστεί καθώς εξαιτίας των τραυμάτων που έφερε είχε μείνει παράλυτη.

Ο θάνατός της προκάλεσε το ξέσπασμα διαδηλώσεων τόσο στο Δελχί όσο και σε πολλές πόλεις του Ουτάρ Πραντές.

Χθες Τετάρτη η οικογένεια της 19χρονης κατήγγειλε ότι η σορός της κατασχέθηκε από την αστυνομία, παρά την αντίσταση που προέβαλαν συγγενείς της και συγχωριανοί της, και αποτεφρώθηκε στη διάρκεια της νύκτας.

A man holds a placard during a protest after the death of a rape victim, on a street in Mumbai, India, September 30, 2020. REUTERS

Ένας βιασμός κάθε 15 λεπτά

Η Ινδία θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τις γυναίκες, με έναν βιασμό να συμβαίνει κάθε 15 λεπτά, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία, αριθμό τον οποίο οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν πολύ υποτιμημένο.

Κατά μέσο όρο 87 βιασμοί αναφέρονταν κάθε ημέρα το 2019 στην Ινδία, ενώ τα εγκλήματα εναντίον των γυναικών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολλοί βιασμοί δεν καταγγέλλονται.

Το Ουτάρ Πραντές θεωρείται το λιγότερο ασφαλές κρατίδιο της Ινδίας για τις γυναίκες.

A woman holds a placard during a protest after the death of a rape victim, on a street in Mumbai, India, September 30, 2020. REUTERS

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν