Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελλάδα – Μολδαβία: “Σβηστή” νίκη για την Εθνική! (videos)

Ελλάδα – Μολδαβία: “Σβηστή” νίκη για την Εθνική! (videos)
ΦΩΤΟ intime

Η Ελλάδα χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 45+1′ του αγώνα με τη Μολδαβία για να “ανοίξει” το σκορ, αλλά στη συνέχεια “καθάρισε” εύκολα το ματς και πήρε τη νίκη… μόνο με 2-0, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία στο φετινό Nations League.

Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σιπ δυσκολεύτηκε να “ανοίξει” την άμυνα των Μολδαβών, αλλά ο Μπακασέτας βρήκε στόχο από τα 11 “βήματα” και στη συνέχεια ο Μάνταλος διεύρυνε το σκορ για την Εθνική μας Ομάδα, η οποία είχε και δύο δοκάρια με τον Φορτούνη.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι μετά την αποβολή του Πόσμας στη φάση του πέναλτι, ενώ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι στο ματς, που… χάρισε στο ντεμπούτο του ο Ρότα.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, με “πίεση” ψηλά για να πετύχει από νωρίς ένα γκολ και “απείλησε” μόλις στο 4′ με το γύρισμα του Μπακασέτα να “κόβεται” την τελευταία στιγμή πριν φθάσει στον Παυλίδη.

Ο αρχηγός της Εθνικής ήταν πρωταγωνιστής και σε δύο φάσεις στο 11′ και το 13′, με ένα δυνατό σουτ του, αλλά και μια προβολή από κοντά, να μην μπορούν να νικήσουν τον Ναμάσκο.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε” με την Ελλάδα να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά να κάνει και αρκετά λάθη, που δεν της επέτρεψαν να “βγάλει” νέες φάσεις στο ματς. Η επόμενη καλή ευκαιρία ήρθε στο 34′ με τον Μάνταλο να δίνει εκπληκτική κάθετη στον Παυλίδη, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να “νικήσει” τον Ναμάσκο.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, δεν είχε όμως “απάντηση” στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κουρμπέλης έκανε τρομερή προσωπική ενέργεια και “τσίμπησε” την μπάλα για τον επιθετικό της Βίλεμ, ο οποίος δέχθηκε το τράβηγμα μέσα στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Ο Μπακασέτας ανέλαβε έτσι την εκτέλεση κι έκανε το 1-0 στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

 

Στο πέναλτι αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πόσμας για τους Μολδαβούς, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί κόντρα σε 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Βρήκε έτσι την ευκαιρία να “καθαρίσει” αμέσως το ματς.

Στο 50′ ο Μπακασέτας συνεργάστηκε φανταστικά με τον Μάνταλο, ο οποίος έκανε άψογο “κατέβασμα” μέσα στην περιοχή και τέλειο διαγώνιο σουτ, για το 2-0 της Εθνικής μας στο παιχνίδι.

Ακολούθησε ένας “μονόλογος” της ομάδας του Φαν’τ Σιπ, η οποία συνέχισε όμως να έχει κακές επιλογές στην επίθεση, με τους Μπακασέτα και Παυλίδη να “απειλούν” χωρίς αποτέλεσμα τον Ναμάσκο.

Η είσοδος του Φορτούνη στον αγώνα έδωσε νέα “πνοή” στην Εθνική, αλλά ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού “σημάδεψε” δύο φορές το δοκάρι των Μολδαβών, χάνοντας την ευκαιρία για μία ευρεία νίκη της “γαλανόλευκης” στο ματς.

Η Ελλάδα θα μπορούσε μάλιστα να έχει δεχθεί κι ένα γκολ από τους… 9 παίκτες των Μολδαβών (“έχασαν” έναν ακόμη παίκτη στο τέλος με τραυματισμό), καθώς ο Ρότα στο ντεμπούτο του στο δεξί άκρο της άμυνας της Εθνικής, έκανε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, δίνοντας “δώρο” ένα πέναλτι.

Ο Βλαχοδήμος νίκησε όμως κατά κράτος τον Μιλιντσεάνου, αφού με φοβερή απόκρουση στην αριστερή του γωνία, κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και να διατηρήσει το 2-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε με αυτό τον τρόπο τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγώνες του Nations League και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της League C, μαζί όμως με τη Σλοβενία που την ίδια “περνούσε” επίσης με νίκη από την έδρα του Κοσόβου.

Οι συνθέσεις στο Ελλάδα – Μολδαβία

Ελλάδα (Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69′ Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83′ Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76′ Πέλκας), Μάνταλος (70′ Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83′ Φούντας).

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Άρμας, Πόσματς, Μούντρατς, Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66′ Μαραντίτσι), Κάϊμάκοβ (46′ Επουρεάνου), Ιονίτσα (76′ Ράκου), Νικολαέσκου (58′ Μιλιντσεάνου)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις