Κόσμος

Δεν εξετάζεται το σενάριο καθολικού lockdown στην Αίγυπτο

«Η Αίγυπτος δεν πρόκειται να επιβάλλει και πάλι καθολικό lockdown ακόμη και εάν αυξηθούν και πάλι οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις από την COVID-19, δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Χάλα Ζάγιεντ. Μέχρι σήμερα, στην Αίγυπτο έχουν πεθάνει από επιπλοκές του κορονοϊού 6.088 άνθρωποι, ενώ έχουν καταγραφεί 105.033 κρούσματα.

«Το μάθημα που πήραμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας είναι ότι οι χώρες δεν πρέπει να καταφεύγουν σε αυτήν τη στρατηγική όπως έκαναν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος» δήλωσε η υπουργός μιλώντας στην 67η Σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ανατολική Μεσόγειο. «Μάλλον θα πρέπει να εντείνουν τα μέτρα σε τοπικό επίπεδο όπου υπάρχει τυχόν συρροή κρουσμάτων», πρόσθεσε. 

«Όλα τα προληπτικά μέτρα υγείας θα συνεχίσουν να παραμένουν σε ισχύ και κατά την προσεχή περίοδο», επεσήμανε η Χάλα Ζάγιεντ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κιμ εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ λίγο πριν φτάσει ο Τραμπ στη Νότια Κορέα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού, στο περιθώριο της οποίας σκοπεύει να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν