Κόσμος

Ψυχρότερο χειμώνα στην Ευρώπη προβλέπουν Βρετανοί μετεωρολόγοι – Ο καιρός στις χώρες του νότου

Η Ευρώπη είναι πιθανό να ζήσει έναν σχετικά ήπιο χειμώνα ξανά, παρά το φαινόμενο Λα Νίνια που συνήθως φέρνει ψυχρότερες συνθήκες στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτό εκτιμά η Weather Company στις προβλέψεις της για τον καιρό κατά τους επόμενους μήνες.

Ιδίως στη βόρεια Ευρώπη τα τελευταία επτά χρόνια, τον χειμώνα, παρατηρήθηκε εμφανής έλλειψη κρύου καιρού. “Το πιο πρόσφατο κλιματικό μοντέλο μοιάζει με εκείνο των τελευταίων επτά χειμώνων και υποδηλώνει άλλον έναν χειμώνα με βροχές και ανέμους στη βόρεια Ευρώπη, παρά τη Λα Νίνια”, ανέφερε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Weather Company, Τοντ Κρόουφορντ. Σημείωσε όμως ότι δεν αναμένεται να είναι τόσο θερμός όσο ο περσινός.

Σύμφωνα με τη Weather Company, στη νότια Ευρώπη ο καιρός θα είναι πιο υγρός και με πιο ισχυρούς ανέμους σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, ιδίως τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Στον βορρά, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν τον Ιανουάριο του 2021.

Υπάρχουν πάντως κάποιες πιθανότητες οι συνθήκες να είναι πιο ψυχρές απ’ όσο προβλέπεται μέχρι τώρα. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τα φαινόμενα και θα ανακοινώσει την τελική πρόβλεψή της τον επόμενο μήνα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ