Πολιτική

«Πόλεμος» Αχτσιόγλου – Σταϊκούρα για τα νέα μέτρα

Η Έφη Αχτσιόγλου αντέδρασε στα νέα μέτρα που εξήγγειλε, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών. Και η αντίδρασή της είχε και απάντηση από τον Χρήστο Σταϊκούρα, με τους δυο τους να διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι στα νέα μέτρα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους μισθούς των εργαζομένων και την προστασία των σχέσεων εργασίας. Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για «ασπιρίνες» και ο Χρήστος Σταϊκούρας σε απάντησή του την κάλεσε να… ξαναδιαβάσει τα όσα ανακοίνωσε.

Click4more Νέα μέτρα: Λουκέτο από Τρίτη σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κινηματογράφους, θέατρα, γυμναστήρια – Τι μένει ανοικτό

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης, την οποία «πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών».

«Την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε ο έλεγχος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ίδια τοποθετείται εκ νέου σήμερα με προκλητικό αυτοθαυμασμό και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής», συνεχίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει ως «εξωφρενικό» η κυβέρνηση να μην προβλέπει κάποια ενίσχυση του δημόσιου συστήματος, όπως αναφέρει, ακόμα και τούτη την ώρα που είναι στα όρια του και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι και στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας «όχι απλώς επιμένει στα ίδια, απολύτως ανεπαρκή μέτρα, στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση που ακολουθεί εδώ και μήνες, αλλά πηγαίνει πιο πίσω και από τον κακό της εαυτό».

Click4more Μέτρα στήριξης: Ποιοι δικαιούνται 1.000€ και 2.000€ – Όλα τα κριτήρια

«Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης αναγκάζονται σε κλείσιμο, εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις στον πολιτισμό κ.λπ. Καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες». Επιπλέον, «καμία κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καμία προστασία των σχέσεων εργασίας τους. Μόνο επανάληψη της επιδότησης της ανεργίας, του επιδόματος φτωχοποίησης των 534 ευρώ, και της ασπιρίνης των αναστολών πληρωμών, που δεν καλύπτουν καν τις τρέχουσες οφειλές πλην ΦΠΑ Νοεμβρίου», καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

Σταϊκούρας: Η Αχτσιόγλου είναι αδιόρθωτη

Στα όσα είπε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Οικονομικών «απάντησε» χαρακτηρίζοντας τη… αδιόρθωτη και αδιάβαστη.

Η κα. Αχτσιόγλου, σταθερά αδιόρθωτη, δεν διάβασε την ανακοίνωση. Την καλούμε να τη διαβάσει. Τα νέα μέτρα αφορούν εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, και κυρίως τις μικρομεσαίες, και διαμορφώνονται σε 2,3 δισ. ευρώ επιπλέον μέχρι τα τέλη του έτους.

Να της υπενθυμίσουμε επίσης ότι επί υπουργίας της, το 2018, ο βασικός μισθός ήταν αυτό που ονομάζει σήμερα «επίδομα φτωχοποίησης» και 654.899 άνθρωποι – σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων – απασχολούνταν με μερική απασχόληση και είχαν μέσο μεικτό μισθό 391,32 ευρώ τον μήνα.

Ελπίζουμε τα λάθη της, αυτή τη φορά, να οφείλονται σε βιασύνη, και όχι, και πάλι, σε άγνοια», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1