Κόσμος

Ιταλία: Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός – Σχεδόν 30.000 τα νέα κρούσματα κορονοϊού!

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 29.907 κρούσματα κορονοϊού και 208 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Έγιναν 183.000 διαγνωστικά τεστ. Χθες τα περιστατικά ήταν 31.758 και οι νεκροί 297.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν μπει 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Στις πρώτες, νοσηλεύονται συνολικά 1.936 ασθενείς, και στους δεύτερους 18.902.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε νέα μέτρα για τον περιορισμό των νέων μολύνσεων από τoν κορονοϊό. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, η επέκταση της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του γυμνασίου και-ενδεχομένως- ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών άνω των 70 ετών.

Χθες και σήμερα συνεχίσθηκαν οι επαφές και ο (κάποιες στιγμές τεταμένος) διάλογος της κυβέρνησης Κόντε με τις διάφορες Περιφέρειες.

Ο κύριος στόχος, συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, είναι να μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown και κατά συνέπεια οι ολέθριες επιπτώσεις του στην οικονομίας της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Η Μπριζίτ Μπαρντό υπήρξε για δεκαετίες το απόλυτο είδωλο