Πολιτική

Ο Κικίλιας επιβεβαιώνει τη… βόμβα του καθολικού lockdown!

Καθολικό lockdown για ένα μήνα έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ στις προτάσεις τους περιλαμβάνεται και το κλείσιμο και των Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα. Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Το newsit.gr σας έχει ενημερώσει από νωρίς για τις πληροφορίες σχετικά με άμεσο lockdown σε όλη τη χώρα λόγω της επέλασης του κορονοϊού, κάτι που ήρθε να ενισχύσει και η είδηση του νέου μηνύματος Μητσοτάκη την Πέμπτη, 05.11.2020, στις 12:00 το μεσημέρι.

Το ότι ο πρωθυπουργός θα έχει στο πλάι του και τον Σωτήρη Τσιόδρα ήρθε να ρίξει… λάδι στην φωτιά των σεναρίων για lockdown, κάτι που έκανε επίσης η συνέντευξη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ο Κικίλιας για το lockdown

Μια πρόγευση των ανακοινώσεων που θα κάνει την Πέμπτη, 05.11.2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 το μεσημέρι, έχοντας στο πλευρό του τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, λοιπόν, έδωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος τόνισε πως το Σύστημα Υγείας πλέον πιέζεται σημαντικά και ο στόχος είναι πλέον να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές.

Click4more: Κορονοϊός: Στην “εντατική” Θεσσαλονίκη και Αττική – Η γεωγραφική κατανομή των 2646 κρουσμάτων

“Τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται στη χώρα, έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό ιό. Αυτό αφορά όλες τις χώρες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας πιέζεται, όπως και στις άλλες χώρες και πρέπει να πάρουμε μέτρα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι “Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για καθολικό lockdown για ένα μήνα στη χώρα”. Απαντώντας σε ερώτηση, εάν το lockdown θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή, είπε ότι “θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό“.

Δεν θα προχωρήσουμε σε τοπικά lockdown γιατί υπάρχει επιβάρυνση σε όλη τη χώρα, είπε ο υπουργός Υγείας: “Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς υπάρχει επιβάρυνση όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, αλλά και στα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τη Λάρισα και άλλες περιοχές”.

Φάκελος σχολεία

Σε ό, τι αφορά τα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η εισήγηση της Επιτροπής είναι να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και να μείνουν ανοιχτά μόνο τα Δημοτικά σχολεία. Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις ενός δεύτερου καθολικού lockdown στη χώρα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θα στηρίξει όλους όσοι πλήττονται από τα μέτρα, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει αποδειχθεί ότι οι χώρες που έκλεισαν την οικονομία τους και έσωσαν ανθρώπινες ζωές, μακροπρόθεσμα είχαν μεγαλύτερα οφέλη και στην οικονομία:

“Όποιος γλίτωσε χιλιάδες ζωές είχε μικρότερες επιπτώσεις στην οικονομία. Το σημαντικότερο είναι να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές”, είπε καταλήγοντας και ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για καθολικό lockdown.

Για τις ΜΕΘ

“Έχουμε 1.013 ΜΕΘ σε όλη τη χώρα”, επεσήμανε ακόμη ο υπουργός. Και συνέχισε: “Οι ΜΕΘ non Covid είναι σήμερα 615 και οι ΜΕΘ Covid είναι 348. Νοσηλεύονται στο σύνολο του ΕΣΥ, 1.500 συμπολίτες μας, σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και θαλάμους αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες. Στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη φτάσαμε στο οριακό σημείο και αναγκαστήκαμε και ανοίξαμε κι άλλες κλίνες ΜΕΘ με έκτακτες διαδικασίες. Στην Αττική αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες το 72% των κλινών Covid και επίσης βλέπουμε αυξητικές τάσεις κατακόρυφες στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα και αυξητικές τάσεις στην Αττική, κάτι το οποίο μας ανησυχεί και μας οδήγησε στο να προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις”.

Δείτε όλα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας για το lockdown

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / iatropedia.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ειρήνη» το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τη σύνοδο στην Αίγυπτο – Το βίντεο που ανάρτησε
Η διεθνής σύνοδος κορυφής στην οποία έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενορχήστρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας
7
Κανέλλη κατά Τσίπρα: Στην ιδέα να πάθω σοκ εντιμότητας ανατριχιάζω περισσότερο απ’το να μου την πέσει ο Νετανιάχου
«Δεν πα’ να ανοίξει, εγώ θα θυμάμαι ότι έκλεισε τις τράπεζες, την έννοια “Αριστερά”, την έννοια “νέος”, την έννοια “καινούργιος” και την έννοια “καινούργιος δεινόσαυρος”»
Λιάνα Κανέλλη 19
Παύλος Μαρινάκης: Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν ανήκει σε κανέναν μεμονωμένα – Έχουμε αποφασίσει να συμβαδίσουμε με τις υγιείς επιδιώξεις των νοικοκυραίων
«Θεωρώ ότι είναι μια ανακοίνωση που θα πρέπει να βρίσκει όλο το πολιτικό σύστημα στην ίδια σελίδα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
86
Μητσοτάκης σε Τασούλα: Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχει συμβολικό βάρος, πρέπει να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα του
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός - «Παρούσα η Ελλάδα στην υπογραφή μια ιστορικής συμφωνίας» είπε για τη σημερινή παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής της Αιγύπτου για τη Γάζα
Κυριάκος Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Τασούλας
49
Στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα - Ο αιφνιδιασμός και η κριτική
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν ακόμα ενοχλημένα από την αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στην αριστερά σε μία στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συμπορευτεί με την Νέα Αριστερά
Αλέξης Τσίπρας