Κόσμος

Τουρκία: Ο Ερντογάν έδιωξε τον κεντρικό τραπεζίτη μετά τη βουτιά της λίρας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομάκρυνε από το πόστο του σήμερα τα ξημερώματα τον διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ουισάλ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν πρόχωρησε στην αντικατάστασή του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ μετά από το νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα.

Η απόφαση αντικατάστασης του Ουισάλ ελήφθη με προεδρικό διάταγμα και δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου χθες Παρασκευή μετά από ένα χαμηλό ρεκόρ των 8,58. Έχει αποδυναμώσει στο 30% έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

Ο Ουισάλ είχε οριστεί διοικητής τον Ιούλιο του 2019 αντικαθιστώντας τον Μουράτ Τσετίνκαγια.

Ο Νατσί Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, όταν διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας προεδρικής στρατηγικής και προϋπολογισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν δεν θα έχει πυρηνικά όπλα, τα τινάξαμε στον αέρα - Ο Πούτιν μπορεί να έχει εδαφικές βλέψεις πέρα από την Ουκρανία
«Αυξήσαμε τις αμυντικές δαπάνες των χωρών του ΝΑΤΟ στο 5%, κάποιες χώρες δεν πλήρωναν τίποτα και το αλλάξαμε αυτό», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
6