Κόσμος

Ουκρανία: Lockdown τα σαββατοκύριακα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊου

Νέα, πιο αυστηρά, μέτρα για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (10/11) ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιγκάλ. Στη χώρα θα επιβάλλεται πλέον lockdown τα σαββατοκύριακα, μία απόφαση που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού συμβουλίου.

«Έπειτα από διαβουλεύσεις με επιχειρηματίες και ειδικούς, η κυβέρνηση επέλεξε ένα μοντέλο μέτρων καραντίνας, το οποίο θα διασφαλίσει τη λειτουργία της οικονομίας και θα αποτρέψει την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα ύψη στα τέλη Σεπτεμβρίου και παρέμεινε υψηλός καθ΄όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα οδηγώντας την κυβέρνηση στην παράταση ορισμένων μέτρων καραντίνας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μέχρι σήμερα η Ουκρανία έχει καταγράψει συνολικά 489.808 κρούσματα κορονοϊού, 8.947 θανάτους, ενώ 221.459 άνθρωποι, που είχαν μολυνθεί με τον ιό, έχουν ιαθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δεν πάτησε το «κουμπί» κατά του Ιράν, ανέστειλε για δύο εβδομάδες τις επιθέσεις, δεκτό το σχέδιο του Πακιστάν για παράταση στο τελεσίγραφο
Ο Τραμπ «παγώνει» τους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν με τον όρο να ανοίξουν, άμεσα, τα Στενά του Ορμούζ - Τη συμφωνία εκεχειρίας αποδέχθηκε και ο Νετανιάχου - Την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ 5