Κόσμος

Δεν εξετάζει ολικό lockdown για τις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν

Ο κορονοϊός συνεχίζει να χτυπά τις ΗΠΑ όμως ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επιβολή πανεθνικού lockdown τον επόμενο χρόνο.

Την Πέμπτη, η δήμαρχος του Σικάγο προέτρεψε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να μην δέχονται επισκέψεις για 30 ημέρες, ακόμη και στη Γιορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου. Στη Νέα Υόρκη από σήμερα τα εστιατόρια θα κλείνουν νωρίτερα, στις 10 το βράδυ. Στα δημόσια σχολεία του Ντιτρόιτ οι μαθητές θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Κάποια μορφή αυτού του πάτσγουορκ μέτρων ενδέχεται να συνεχιστεί και μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου. «Δεν βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι πρέπει να κλείσει όλη η χώρα», δήλωσε ο Δρ Βιβέκ Μέρθι, ο επικεφαλής της ομάδας του Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο μια σειρά περιορισμών που θα εφαρμόζονται ή θα αίρονται ανάλογα με το πόσο άσχημα εξαπλώνεται (η πανδημία) σε μια συγκεκριμένη περιοχή», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Η αύξηση των μολύνσεων ανησυχεί τους αξιωματούχους παντού στις ΗΠΑ, όπου καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 100.000 κρούσματα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 13 Πολιτείες, κυρίως στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, όπως στη Μινεσότα, το Μίσιγκαν, το Ιλινόι και την Αϊόβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στρατηγικές αντιπροσωπείες για ένα ραντεβού με πολλαπλά διακυβεύματα
Διπλωματία, οικονομία, άμυνα και διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία: οι δύο πρόεδροι φτάνουν με ομάδες υψηλού επιπέδου, καθώς η έκβαση της συνόδου μπορεί να αναδιαμορφώσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
1