Πολιτική

Παπανδρέου: Ο Μπάιντεν θα ζητήσει από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Για την νίκη Μπάιντεν μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Euronews. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προχώρησε σε εκτιμήσεις για το πώς θα επηρεάσει τα ελληνοτουρκικά η εκλογή του ηγέτη των Αμερικανών Δημοκρατών στην προεδρία των ΗΠΑ.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου “η νίκη Μπάιντεν είναι μια νέα ευκαιρία για να ξαναχτίσουμε και να ξανασκεφτούμε το πολυμερές σύστημα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό”. Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι “η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει από τις ΗΠΑ”.

Για τη θέση του Τζο Μπάιντεν προς την Τουρκία, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι “ο Μπάιντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα αλλάξει είναι η δέσμευση για μια κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις. Αυτό σημαίνει σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμό της καλής γειτονίας, οικοδόμηση λύσεων με ειρηνικά μέσα και όχι μέσω της βίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία και προς τον Πρόεδρο Ερντογάν. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση σε μια ειρηνευτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, επωφελή για όλους μας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 9
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 148