Πολιτική

Μήνυμα Σακελλαροπούλου στις πολιτικές δυνάμεις ενόψει Πολυτεχνείου: Δείξτε πνεύμα συνεννόησης!

Με μόλις 39 λέξεις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε όσα θα έπρεπε να έχουν πει από την πρώτη στιγμή τα πολιτικά κόμματα ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου: το εθνικό συμφέρον απαιτεί κοινωνική συνοχή και αυτό είναι το ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του ’73.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών. Οι αντιπροσωπείες παρέδωσαν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση να απαγορευτούν, έως το βράδυ της Τετάρτης, οι συναθροίσεις σε όλη τη χώρα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Click4more Μητσοτάκης: Καλώ σε αυτοσυγκράτηση – Όλοι οι αρχηγοί με επικεφαλής την ΠτΔ στο Πολυτεχνείο

Στη σύντομη δήλωσή της, μετά τη συνάντησή της με τις αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων και του ΣΦΕΑ, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «θύμισε» ότι για το αν είναι νόμιμη ή όχι η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια είναι οι δικαστικές αρχές «ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί».

Και ακολούθησαν οι 39 λέξεις… μαχαιριά της Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλα τα πολιτικά κόμματα που εδώ και περισσότερες από 24 ώρες τσακώνονται δημόσια. «Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ολική επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Φάμελλος με Στέργιο Καλπάκη και νέα πρόσωπα στην Πολιτική Γραμματεία
Στα όργανα μετέχουν νέα ηλικιακά και κομματικά στελέχη ενώ και οι παλαιότεροι που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα δεν έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα αρνητικά
Ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Στέργιο Καλπάκη 3
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26