Κόσμος

Γερμανία: Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση – Έλλειψη σε tablet, χωρίς τεχνογνωσία οι καθηγητές

Πολλά είναι τα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση στη Γερμανία και μόνο το 14% των μαθητών έχει προμηθευτεί laptop από το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η έλλειψη φορητών υπολογιστών (laptops) για την τηλεκπαίδευση των μαθητών και η έλλειψη της σχετικής τεχνογνωσίας των διδασκόντων εξακολουθούν να είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από έρευνα προμηθευτή ειδών πληροφορικής, την οποία επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt, μόνο το 59% των ερωτηθέντων σχολείων σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχει αξιοποιήσει τα χρήματα από το πρόσθετο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την προμήθεια φορητών υπολογιστών στους μαθητές. Το πρόγραμμα ύψους 500 εκ. ευρώ ενέκρινε τον Ιούνιο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Έτσι, μόλις το 14% των μαθητών μέχρι σήμερα μπόρεσε τελικά να λάβει έναν φορητό υπολογιστή από το σχολείο του για την περίπτωση που τα μαθήματα γίνουν ξανά εξ αποστάσεως, σύμφωνα με την έρευνα την οποία επικαλείται η Ηandelsblatt.

Το πρόβλημα των ανεπαρκών γνώσεων των εκπαιδευτικών είναι προφανώς ακόμη μεγαλύτερο σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα: το 63% των σχολείων τα οποία ερωτήθηκαν δηλώνει ότι δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για να χρησιμοποιήσει το λογισμικό για την ψηφιακή εκπαίδευση και τις βιντεοδιασκέψεις.

Πηγή: Handelsblatt

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο ένας γαμπρός του εξαπάτησε τον άλλον για να αγοράσει πολυτελές γιοτ που βρίσκεται στο Πέραμα
Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ
Το Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση της Γάζας: «Αν δεν αποδεχτεί τους όρους η Χαμάς, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά απορρίπτει τον αφοπλισμό χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
Η πόλη της Γάζας