Κόσμος

ΗΠΑ: Ένοπλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της ΓΓ του Μίσιγκαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μια καταγγελία που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό προέβη η γενική γραμματέας του Μίσιγκαν Τζόσλιν Μπένσον.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε πως δεκάδες ένοπλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, με απειλητικές διαθέσεις, έξω από το σπίτι της το Σάββατο το βράδυ, φωνάζοντας «ψευδείς» ισχυρισμούς περί νοθείας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Αξιωματούχοι της πολιτείας επικύρωσαν τον περασμένο μήνα τα αποτελέσματα των εκλογών εκεί, βάσει των οποίων ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικράτησε στο Μίσιγκαν στην εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως υποστηρίξει, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, ότι το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από εκτεταμένη νοθεία σε πολλές πολιτείες. Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι απαντούν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία νοθείας σε μεγάλη κλίμακα και ο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί πρόεδρος της χώρας στις 20 Ιανουαρίου.

Οι διαδηλωτές, που έκαναν πορεία έξω από το σπίτι της Μπένσον, κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν «Σταματήστε την Κλοπή» και φώναζαν το ίδιο σύνθημα, σύμφωνα με διάφορα βίντεο που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατηγόρησε τους διαδηλωτές για μαφιόζικη συμπεριφορα

Σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε στο Twitter χθες, η Μπένσον είπε ότι οι διαδηλωτές επιχειρούν να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την ακρίβεια του αμερικανικού εκλογικού συστήματος.

«Τα αιτήματα που φώναζαν έξω από το σπίτι μου ήταν ξεκάθαρα, δυνατά και απειλητικά».

Η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ, σε ένα ξεχωριστό tweet, κατηγόρησε τους διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ για «μαφιόζικη συμπεριφορά που αποτελεί προσβολή στην ηθική και την αξιοπρέπεια».

«Οποιοσδήποτε μπορεί να διατυπώνει νόμιμες καταγγελίες στο γραφείο της Μπένσον με αστικά και δημοκρατικά μέσα, όμως το να τρομοκρατεί παιδιά και οικογένειες στα σπίτια τους δεν είναι ακτιβισμός».

Η Μπένσον συμπλήρωσε: «Με στοχοθέτησαν λόγω του ρόλου μου ως επικεφαλής αξιωματούχου των εκλογών στο Μίσιγκαν. Όμως, οι απειλές όσων συγκεντρώθηκαν δεν στόχευαν στην πραγματικότητα εμένα ή άλλους αιρετούς αξιωματούχος της πολιτείας. Στόχευαν τους ψηφοφόρους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου έπεισαν τον Τραμπ να αναβάλει την νέα επίθεση στο Ιράν – Φοβούνται για αντίποινα
Του ζήτησαν να κάνει υπομονή λίγες ημέρες καθώς είναι κοντά στο να κατατεθεί ειρηνευτική πρόταση που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές - Το παρασκήνιο το συνομιλιών σύμφωνα με το Axios
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο από τους πυροβολισμούς στην Τουρκία με τους 6 νεκρούς - Σκότωσε την σύζυγό του και άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές
Αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, εισέβαλε σε εστιατόριο σκοτώνοντας πελάτες και προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βοσκό και δύο ακόμη άτομα σε βενζινάδικο
Η στιγμή των πυροβολισμών
Ανήλικος παλαιστής ο ένας εκ των δύο δραστών των πυροβολισμών στο τζαμί του Σαν Ντιέγκο - Αυτοκτόνησαν αφού σκότωσαν 3 θύματα
Ανάμεσα στα θύματα και ο ήρωας - φρουρός του Ισλαμικού Κέντρου που κατάφερε να σώσει αρκετές ζωές πριν πέσει νεκρός - 17 και 19 χρόνων οι δράστες - Άφησαν αντισλαμικά μηνύματα μίσους μέσα στο αυτοκίνητό τους
17χρονος
5