Κόσμος

Γερμανία: «Αγοράστε μόνο τα απαραίτητα και όχι χριστουγεννιάτικα δώρα»

Σε σκληρό lockdown μπαίνει από την Τετάρτη η Γερμανία και ο υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ ζήτησε από πολίτες να κάνουν μόνο τις απαραίτητες αγορές.

Συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ κάλεσε τους πολίτες να μην αγοράσουν κανένα χριστουγεννιάτικο δώρο τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω του κινδύνου μόλυνσης, παρά μόνο τα απολύτως αναγκαία είδη διατροφής, εν όψει του αρχομένου την Τετάρτη σκληρού lockdown.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι οι πολίτες θα προμηθευτούν μόνο τα απολύτως αναγκαία σε είδη διατροφής. Πρόκειται για έκκληση να παραιτηθούμε από όλες τις προμήθειες οι οποίες δεν είναι απαραίτητες. Διότι πρόκειται για την υγεία πάρα πολλών: Όσο πιο γρήγορα ελέγξουμε αυτές τις λοιμώξεις, τόσο καλύτερο είναι για όλους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημερίδας «Bild».

Ο Άλτμάιερ κάλεσε επίσης τους πολίτες «να αναβάλουν την “περιπέτεια των αγορών” για μετά τα Χριστούγεννα, όταν κάποια στιγμή ξανανοίξουν τα καταστήματα. Ωστόσο, το πότε θα γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει υπεύθυνα. Το κριτήριο είναι η εξέλιξη του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων».

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε επίσης και μια συμβουλή για τα φετινά δώρα των εορτών: «Καλύτερα να περιορισθούμε λίγο περισσότερο φέτος. Στη συνέχεια, θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και θα τα φέρει ξανά τα δώρα όταν αυτό είναι δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία