Κόσμος

ΕΔΔΑ: Μεγάλη επίθεση χάκερς μετά την καταδίκη της Τουρκίας για τον Ντεμιρτάς

Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στο site του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έγινε χθες (22.12.2020) μετά την απόφαση με την οποία καταδικάστηκε η Τουρκία για την κράτηση του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς!

Την κυβερνοεπίθεση έκανε γνωστή σήμερα το ΕΔΔΑ, κάνοντας γνωστό ότι απέκλεισε προσωπικά κάθε πρόσβαση στη σελίδα του. «Αυτήν την στιγμή, δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια δεδομένων», διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του Δικαστηρίου.

Η κυβερνοεπίθεση, η προέλευση της οποίας δεν έχει επισήμως εξακριβωθεί και διήρκεσε πολλές ώρες, διαπιστώθηκε μετά την δημοσίευση της απόφασης για την κράτηση (από τον Νοέμβριο 2016) στις τουρκικές φυλακές του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Click4more Ο παραπονιάρης Ερντογάν κάνει τα «γλυκά μάτια» στον Μπάιντεν και τα χώνει στην Ε.Ε.

Το δικαστήριο, με έδρα το Στρασβούργο, έκανε λόγο για «κυβερνοεπίθεση μεγάλης κλίμακας… η οποία κατέστησε προσωρινά μη προσβάσιμη την ιστοσελίδα του» και για «πολύ σοβαρό περιστατικό».

Η επίθεση διήρκεσε μέχρι σήμερα το πρωί και η πρόσβαση στην σελίδα έχει αποκατασθεί. Είναι η δεύτερη φορά που το ΕΔΑΔ γίνεται στόχος κυβερνοεπίθεσης, αλλά αυτή είναι «μεγάλης κλίμακας», εξήγησε η υπηρεσία Τύπου.

«Θα εξετάσουμε την συνέχεια που θα δοθεί στην υπόθεση αυτή», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε χθες δριμεία, καταδικαστική κατά της Τουρκίας απόφαση για την κράτηση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Το Δικαστήριο απαριθμεί σειρά παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απαιτεί την «άμεση» αποφυλάκισή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη και ολική εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – Κατάπαυση πυρός μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση
«Ευχαριστώ τις ένοπλες δυνάμεις που πολέμησαν μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωνε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί και λίγο μετά εκτοξεύτηκαν πύραυλοι προς το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
Το Ιράν είχε ενημερώσει και τις ΗΠΑ αρκετές ώρες πριν εκτοξευτούν οι πύραυλοι στο Κατάρ
Το Εμιράτο ενημέρωσε τη νύχτα ότι ανοίγει ξανά ο εναέριος χώρος του, που είχε κλείσει μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον της βάσης Al Udeid το Ιράν
Η αεράμυνα του Κατάρ αναχαιτίζει πυραύλους του Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες