Κόσμος

Κορονοϊός: Καθησυχαστικός Κινέζος αξιωματούχος για τις μεταλλάξεις του ιού – «Δεν χρειάζεται πανικός»

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού θα επηρεάσουν την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο, το οποίο η Κίνα μόλις ενέκρινε για δημόσια χρήση, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του τομέα ελέγχου των ασθενειών.

Το εμβόλιο παρασκευής μιας θυγατρικής της υποστηριζόμενης από το κράτος εταιρείας Sinopharm έλαβε έγκριση χθες Πέμπτη, μια ημέρα μετά την είδηση ότι εμφανίστηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης του ιού που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη Βρετανία.

“Δεν χρειάζεται πανικός”, δήλωσε ο Τσου Γουενμπό, ένας αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, στην κρατική τηλεόραση.

“Η μετάλλαξη, σε σύγκριση με προηγούμενες μεταλλάξεις…δεν έχει κάποια προφανή αλλαγή μέχρι στιγμής στην ικανότητά της να προκαλεί την νόσο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, δεν έχει εντοπιστεί κάποια επίπτωση των μεταλλάξεων στην ανοσολογική επίδραση του εμβολίου.

Το στέλεχος του ιού, το οποίο βρετανοί επιστήμονες ονόμασαν “VUI – 202012/01”, περιλαμβάνει μια γενετική μετάλλαξη στην ακίδα της πρωτεϊνης, που, θεωρητικά, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ευκολότερη εξάπλωση του ιού.

Ο Τσου πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη στην πρωτεϊνη του ιού δεν θα επηρεάσει την ευαισθησία των περισσότερων κινεζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, τα οποία στοχεύουν στα νουκλεϊκά οξέα του ιού, που φέρουν γενετικές πληροφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη